Business is booming.

Обсъждат нови мерки: Локдаун за неваксинираните и вечерен час за възрастните

0

- Advertisement -

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов по NOVA.

Той ще започне от неваксинираните българи и тези, които не отговарят на останалите условия за зелен сертификат – първо те ще бъдат ограничени. Най-вероятно няма да могат да излизат от вкъщи по всяко време, когато поискат.

Може да се стигне до въвеждане на вечерен час и за възрастните хора.  Засега обаче това ограничение като мярка остава само хипотеза, защото от МЗ били на принципа „към определен момент да се въвеждат необходимите мерки“.

Ако се стигне дотам, болниците у нас да нямат легла, има вероятност да изпращаме COVID болните в Гърция и Румъния.

Д-р Златанов каза още, че се обмисля да се въведе ограничение за работа и влизане в администрацията само със зелен сертификат.

„Нямаме никакво намерение да се откажем от зеления сертификат“, потвърди още той. Според зам.-министъра на здравеопазването тази мярка е била въведена напълно адекватно и в точния момент.

С днешна дата 7 000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти“, уточни зам.-здравният министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече