Business is booming.

Проф. Огнян Кунчев: Въведете локдаун веднага!

0

- Advertisement -

Локдаунът трябва да бъде въведен веднага. За излизане от кризата, трябва да се ваксинират поне 50 хиляди на ден. Индия и Китай са ваксинирани над 50 на сто, само Русия, Румъния и България сме най-големите слабаци. Ако караме така, нямаме шансове.

Това каза пред БНР проф. Огнян Кунчев, математик от БАН. „Това, което сега се случи като брой заразени, хоспитализирани и починали, беше ясно преди месеци и си беше предвидимо.  Но най-лошото е, че стихията е срещу нас. И каквито и мерки да въведе, дори и пълен локдаун, това ще се почувства чак след две седмици. И тия данни от 4000 души, което според мен са 20 000, те ще продължат 10-15 дни“, каза още математикът.


По думите му и ефектът от зеления сертификат ще се почувства поне след 15 дни. А през това време здравната система няма да издържи. Погледнете – интензивните легла вече са пълни- 600 легла, реанимациите са пълни, а това са хола с единия крак в гроба…Остава 100 ти легла, над 6000 легла за Covid-19 са заети, а това е на ръба…Вижте в Румъния какво става – и у нас е така, болниците са претъпкани – но телевизиите у нас си го спестяват това – хората над 60 години, които са най-уязвимите – те страдат най-много, защо не се показва това от медиите?“, попита проф. Кунчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече