Business is booming.

Кирил Петков: Показахме, че можем да действаме

0

- Advertisement -

Дадох всички документи, които притежавам на КС. Ще уважим тяхно решение. Искам да кажа и моята гледна точка. Трябва да поканим и международни експерти. Правихме проверки за такъв казус, намерихме такъв в Южна Осетия. Стана очевидно, че всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет. Не трябва да се разчита на чужди бележки. Ако има открито заседание на КС, би било перфектно. Това каза по БНТ Кирил Петков- съпредседател от „Продължаваме промяната“.

Доколкото разбрах, подписите ми като министър са стабилни. Съжалявам, че ще разочаровам хора от ББР. Чета в жълтите медии, че дипломите са неистински. Най ми бе забавно, че се взимат полуистини и се сглобяват. За 4 месеца разобличихме много хора. Точка едно на програмата ни е нулева корупция. Няма да може да се прави бизнес с държавата по стария начин, ако ние сме в контрола на българското правителство. Ще слушате атаката срещу това. Критиците ни ще искат да ни вкарат в затвора.

Опитват се да ни плашат. Казват: „Кирил Петков три години затвор“. Ако се плаша, нямаше да съм тук. Ако някой трябва да се плаши, е че ще спрат средствата, които се взимат по непрозрачен начин.

Виждам, как политиците обещават светло бъдеще. Ние показахме, че можем да действаме. Хората казват: „ Колкото повече ви атакуват, толкова изглеждате по-истински“. Ние няма да сме от политиците, които обещават само нещо.  Гарантирам, резултатите ще са огромни.

Водачите на листи ще ги обявим утре или във вторник. Повечето са успешни в това, което правят. Има известни, има и успешни и известни. Първи, като говорихме с тях, казаха-не. Дойдоха при нас заради личната мотивация. Казах, че имам огромен страх, който вече го няма. Страхме ме бе, че ще съм на 65 години на един плаж и ще си кажа ,че имах възможност да променя посоката на България, но не дадох всичко от себе си, беше ме страх. Кирил и Асен сами нещо не могат да направят. Трябва всички да го направим. Листите ни са невероятни, листите ни са толкова независими, хора с добър живот извън политиката. И това ги прави независими.

Имаме задача да сменим коловозите на България. Последните проучвания са 20 процента подкрепа с голям растеж. За нас тези проценти нямат смисъл, ако не можем да достигнем 121 депутата. Говорим си с ДБ, ИТН, ИБГНИ. Трябва да има обща коалиция, за да спрем корупцията, да има по-добра съдебна система и да имаме по-добра енергийна система. Искаме да сме практични и да сменим посоката на България. Омръзна ни да стоим отстрани и да чакаме някой друг да направи промяната. Не съм си мечтал такива хора да бъдат рамо до рамо до нас.

Нашата листа ще е от 240 човека, даваме всичко от себе си. Човек по човек звъним и говорим. Говорим лично с тях, ако усетим кариеризъм, веднага ни светва червената лампичка.

Искаме КПКОНПИ да се свързва с МВР, прокуратурата и одитните отдели. Искаме ново лидерство с нулева толерантност към корупцията. Тази агенция ще е неутрална и няма да има псевдодейности, които виждаме сега.

Цената не енергията скочи невероятно в цяла Европа. Знаем, че има много стъпки, които да се направят. Румъния се опитва да направи ВЕЦ с България.  ще се опитваме хем мините да работят, хем да няма емисии.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече