Business is booming.

Румен Радев: В „Досиетата Пандора“ ще излязат още много имена

0

- Advertisement -

Ще излязат имената на още много хора – такова очакване изрази държавният глава Румен Радев по случая с „Досиетата Пандора“. 

„Службите са длъжни да предоставят информация за „Досиетата Пандора“ и аз очаквам такава. Изненада ме името на Николай Младенов, а за Бобокови не съм чул. Правете обаче разлика между хора от бизнеса и хора на държавни постове“, коментира още Радев. 

Държавният глава коментира и кандидатите за „Дондуков“ 2 – във всички вижда сериозен опонент и не ги дели по никакви признаци. Всеки има право да изложи своите идеи. И отново каза, че приема подкрепа от всички български граждани за предстоящите избори. 

На въпрос дали ще участва в дебати, на които беше поканен от Лозан Панов и проф. Анастас Герджиков, Радев бе лаконичен: Направете списък с всички, които желаят и ще участвам. Имам и друга работа“. 

Според президента всеки един проблем със служебното правителство се пренася в президентската кампания. „Това явно е част от играта, това са решили да играят, толкова могат, така го правят“, посочи той. И заяви, че няма намерение да влиза в този тон на опонентите си.

Попитан за становището му до Конституционния съд, с което президентът иска съдът да прекрати делото за гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков поради изчерпване на предмета на делото, Радев посочи, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо с личността на Петков.

Президентът коментира актуалните политически теми в страната пред журналисти, след като взе участие в откриването на документалната изложба „Съкровищата на държавните архиви“ в Държавна агенция „Архиви“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече