Business is booming.

Любомир Каримански: Разумният вариант е избори 2 в 1

0

- Advertisement -

„Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход, докато начинът, предложен от служебното правителство, не стъпваше върху действителния осигурителен доход“. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, депутат от „Има такъв народ“.

По думите на Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата могат да се осигурят от източници в публичния сектор, където могат да бъдат оптимизирани разходите и да се покаже по-висока приходна част:

Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата. Фирмата „Дънди прешъс метълс“ за последната година са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 килограма злато* за повече от 1,2 млрд. лева. Концесионната такса на тази компания е 1%… Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата. Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че да може приходната част да я има…“.

Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори:

„Ние защитаваме интереса на държавата от гледна точка на експлоатиране на природните богатства на страната. Ние трябва да се съобразяваме и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме природните си богатства… Нима сме направили всичко възможно да оптимизираме икономиката на страната“.

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, смята председателят на бюджетната комисия в НС.

Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вариант„, подчерта председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

В предаването „Неделя 150“ депутатът от ИТН Любомир Каримански отрече той да е човекът, на когото Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да е давала пари, за да разцепи парламентарната група, за което разказа пред БНР председателят на ИТН Тошко Йорданов. Каримански заяви, че не е чувал за такава среща.

Каримански определи като минимална възможността той да бъде кандидатът на ИТН за управител на БНБ

„Не се виждам като министър след предстоящите избори, а като депутат – бих искал да съм индивидуалният мажоритарен депутат на хората“, каза той.

–––-

* В интервюто г-н Любомир Каримански казва „12 200 тона злато“, но пред БНР уточни по-късно, че става дума за „12 200 килограма злато“ (бел. ред.)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече