Business is booming.

Бабикян: Някой има интерес парламентът да не работи

0

- Advertisement -

Президентът трябва да обясни защо до преди дни искаше първо да има актуализация на бюджета и после да дава втория мандат, а в последствие смени мнението си. Това коментира в ефира на NOVA Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Кой очаквате да влезе в следващия парламент? Пак същите герои. Те ще са си по-малко обидени един на друг, ли?, попита Бабикян. „Единственият орган, който може да провежда реформи – парламентът – непрекъснато го пускаш и спираш. Няма как да проведеш правосъдна реформа без парламент. Не можеш да свалиш данъци, да модернизираш икономиката без парламент”, заяви Бабикян. „Очевидно някой има интерес този инструмент да не работи”, заяви Арман Бабикян.

„Три месеца ще превъртим и пак ще застанем в поза Х, в която сме в момента. Да, с трети мандат има шанс цялото това време да се спести и да се случват реално нещата”, смята Бабикян.

Връчването на мандата на ГЕРБ още днес е право на президента. Малко трудно ще обясни защо преди няколко дни настояваше, че първо ще се актуализира бюджетът, а после ще се дава мандат“, заяви Бабикян.

„Някой очевидно има интерес този инструмент парламентът да не работи. Ако в рамките на седмица или две започнем да си говорим, ще си спестим тези малоумни усилия в следващите три месеца. Има шанс с третия мандат това време да се спести“, заяви Бабикян.

„Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите, заради това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите. Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират. Заради това и са толкова остри атаките срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията. Налага се ИТН да се върнат в преговорите. Нормалното е да си говорим и тогава можем да изчистваме притесненията. Това нацупено поведение „аз ще си стоя в ъгъла“… Не можем да сервираме такива смешни неща на хората“, каза още депутатът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече