Business is booming.

Никой не подкрепя правителството на Слави

0

- Advertisement -

Ден дни преди гласуването в пленарна зала на предложения от „Има такъв народ“ проектокабинет с премиер Пламен Николов, неяснотата около неговата съдба постепенно се избистря.

Няколко парламентарни партии трябва да вземат решение днес за това как ще гласуват в Народното събрание. ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“(ИБГНИ) реши вчера да гласува „против“ предлаганото правителство, а тази сутрин друга коалиция от протеста – „Демократична България“, също каза „не“ на проекта за кабинет. БСП ще се произнесе на пленум по-късно днес, съобщи в. Сега..

Пленумът на БСП реши по обяд днес, че социалистите няма да подкрепят кабинета, ако в него продължава да участва Петър Илиев – още вчера ИТН декларира, че този кандидат за вътрешен министър ще бъде внесен за гласуване. 

До този момент имаме ясното намерение на ИТН да подкрепят своя кабинет, както и решението на Бойко Борисов – неговите депутати да гласуват „против“ предлагания МС. 

На този етап все още депутатите на ДПС не са обявили как ще гласуват в пленарна зала, но техните гласове нямат значение – правителството на ИТН ще бъде отхвърлено с поне 146 гласа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече