Business is booming.

Стреляха по свидетел по делото „Килърите“

0

- Advertisement -

Тази сутрин в Горна Оряховица е извършен опит за убийство на един от свидетелите по делото „Килърите“ Цончо Ненов, съобщи БНТ.

Неизвестно лице, облечено в черни дрехи и с черна маска, го е чакало в храстите пред дома на баща му. След като го вижда, Ненов не слиза от колата, с която е дошъл, а тръгва да бяга.

Нападателят произвежда няколко изстрела по колата, като един попада в задното стъкло. Няма задържан.

В свое интервю преид време Цончо Ненов казва, че считаният за мозък на „Килърите“ Георги Вълев, който излежава доживотна присъда, може да си поръчва най-различни „услуги“, включително и убийство на някого.

„Категорично да, всичко е възможно и има факти за такива случаи, които са в папките на делото. Има данни за поръчване на покушения срещу свидетели и служители по делото, даже се визират имената на Ася Петрова и Валентин Цоновски. И да кажа, че се чувствам застрашен в момента, какво значение има? Щом и срещу такива хора има заплахи… Ако не беше Валентин Цоновски, нищо нямаше да се разкрие и докаже, а той тогава беше уволнен. Ако не беше Ася Петрова нищо нямаше да се документира, а къде е тя сега?! Има заплахи и срещу двамата, и това е публично известно, известно е и на службите“, казва Ненов пред в „Борба“.

Трима от групата за мокри поръчки „Килърите“ са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов – Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече