Business is booming.

Ивайло Дичев: Новото правителство трябва да измие петното от челото на България

0

- Advertisement -

„Изборите на 11 юли ще бъдат по-честни. Основният проблем е да не стане така, че ГЕРБ да ги оспори. Чисто технически всеки избор може да има проблеми. Изборите са честни, когато се приемат за честни“. Това коментира пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев. 

Според него темата за евентуален проблем с гласуването с машини се преекспонира

„Въпросът е да не тръгваме с голяма кошница с очаквания за след изборите. Т.нар. „партии на промяната“ не си говорят особено. Не чувам договорки, общи позиции. Голямата въпросителна е дали ще се споразумеят да съставят правителство„. 

В предаването „Нещо повече“ проф. Дичев допълни, че най-важната задача на новото правителство е да измие петното от челото на България

„Много сме опозорени като държава. След историята „Магнитски“, която показа на света, че сме освен бедни, но и крадливи, след резолюцията на Европейския парламент за върховенството на правото, ние сме в ъгъла. Плюс глупавата ни позиция по въпрос с Македония, плюс липсата ни на солидарност по различни теми. Международната ни позиция е доста слаба. Трябва да намерим начин да възстановим доброто си име. Народът ни е талантлив, има възможности, с които да застане на световната сцена“. 

Културологът е на мнение, че промяната в страната ни няма да е лесна, защото всеки гледа себе си

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече