Business is booming.

Шофьорът, който причини катастрофа с две жертви край Пловдив, имал 22 глоби, два пъти му взимали книжката

0

- Advertisement -

35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, многократно е глобяван по Закона за движение по пътищата, съобщи TrafficNews.

От 2003 година до денят на трагичния инцидент на 27 юли миналата година, два пъти книжката му е била отнемана за по един месец. Освен това има 22 връчени наказателни постановления за различни нарушения. Голяма част от тях за превишена скорост в рамките на града.

Инцидентът стана на пътя Девин-Кричим, минути след 18:30 часа. Тогава 35-годишният Владимир пътувал към Девин с лекия си автомобил „Ауди“. Поради несъобразена с пътния участък скорост мъжът пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер. В него пътували двама мъже на 66 и 57 години от Кричим. По-възрастният от тях загина на място, а водачът бе откаран в тежко състояние в болница. Въпреки усилията на медиците, той почина.

Неждет Рашидов и Давид Тисовски били неразделни приятели. Двамата били страстни рибари и често ходели да „хвърлят по едно перо“. Във фаталният ден те били до язовирната стена с кемпера на Тисовски. Именно той е бил зад волана на превозното средство. 

Днес Владимир Наумов за първи път застана пред съда. По време на разпоредителното заседание бяха и близките на жертвите, които пожелаха да се конституират като частни обвинители. 

Делото обаче бе отложено. Причина за това се оказаха неявили се наследници на починалите. Става дума за техните внуци, които законово трябва да вземат участие в процеса. Поради тази причина ход на делото не бе даден и се насрочи за нова дата през юли, когато всички страни ще бъдат призовани отново.

В заседанието днес бе и спътникът на Наумов, който в ПТП-то е получил телесни повреди. Николай Чавдаров, който е близък приятел на Владимир, отказа да се конституира като пострадало лице и поиска да не бъде страна в процеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече