Business is booming.

Борисов прехвърли отговорността за развалените отношения със Северна Македония към служебното правителство

0

- Advertisement -

Източник: в. Сега

След като правителството му развали отношенията ни със Северна Македония, бившият премиер Бойко Борисов сега прехвърли отговорността си към служебния кабинет. „Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се върши работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Дезертират“, заяви Борисов, който в рано сутринта прие в централата на ГЕРБ Зоран Заев, премиер на Северна Македония. Заев по-късно трябва да разговаря със служебния премиер Стефан Янев, с президента Румен Радев и с други представители на кабинета.

„Както навремето с „Грипените“. Сега отново ще прехвърли всичко към парламента, когато дойде. Само че с кое първо да започне. Служебното правителство има всички права да преговаря с вас. Ако иска да подпише нов договор, да прави каквото знае. Но те ще избягат от отговорност. В същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са „за“ Северна Македония да влезе в ЕС“, твърди Борисов. По неговото управление именно България блокира приемането на съседката ни в Съюза.

„Ако не намерим като две държави, като два народа, поколения млади македонци и млади българи ще се мразят с десетилетия“, каза в обърканото си изявление Борисов на Заев. Разговорът бе излъчен в профила на лидера на ГЕРБ във Фейсбук. Той предложи още младежките ни организации да направят един формат, но не стана ясно какво ще се случи точно в този формат, но основното било да не се „мразят за в бъдеще“.

„Аз считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине. А те са толкова важни”, повтори Борисов.

Зоран Заев от своя страна подари пури на Борисов. „Такива пури само Радев ги прибира, неговите хора – пури, коняк. Но приемам подаръка“, благодари Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече