Business is booming.

Човек на Жан Виденов се видял със Сидеров, но нямало да правят коалиция

0

- Advertisement -

Интересен словесен сюжет хвърля светлина върху активностите на наскоро обявената лява партия, в която участва Жан Виденов. 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви в неделя пред Нова тв: „Човек на Жан Виденов, чието име е Иван Атанасов, ме потърси за разговор и се видяхме“. Атанасов е близък съратник на бившия премиер, той е основното действащо лице в новата политическа сила. „Искам да направя една коалиция от формации, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и не трябва да бъде враг на Русия“, каза още Сидеров.

Малко по-късно партията на Виденов и Атанасов излезе със специално съобщение до медиите. Тя отхвърли коалиция с „Атака“, но пък потвърди, че разговор е имало. „Проведена е проучвателна среща с г-н Сидеров, но „Лява алтернатива за Чиста и свята република“ (името на формацията – б. а.) не е водила преговори и няма да се коалира с ПП „Атака“, се казва в съобщението.

Различни източници обаче сочат, че партията на Жан се мъчи да направи същото, което и Сидеров анонсира – проруско ляво-патриотично обединение. На вота на 11 юли тя ще се яви чрез чужд мандат, защото сроковете за самостоятелна регистрация са къси. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече