Business is booming.

Мехмед Али Агджа със страшно разкритие: Кремъл искаше да убие папата

0

- Advertisement -

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, която беше заплашена от Полша, от профсъюза „Солидарност“ и така, Кремъл взе решение да убие полския папа. Това е, истината е проста. Това заяви Мехмед Али Агджа, бивш член на турската терористична организация „Сивите вълци“, който на 13 май 1981 г. простреля папа Йоан Павел Втори в специално интервю за предаването „Ничия земя“ на Даниела Тренчева по Нова телевизия.

Запитан дали не е опасно да се задават въпроси, той отговаря категорично: „Не, в никакъв случай“.

„Минаха 40 години. С времето истината ще излезе наяве. Естествено, Ватиканът знае истината. Вероятно и американското правителство я знае, Кремъл също знае истината. Разбира се, има два аспекта. Единият е свръхчовешки. Една свръхестествена истина, която Ватиканът така и не обясни. Истина, свързана с пророчеството от Фатима. Има и друга истина, която е свързана с Кремъл, така че това е дълга история“, разказва Агджа.

Той признава, че е действал сам, а конкретното нареждане да убие папата е получил от съветското посолство в София.

Дни преди покушението срещу главата на Римокатолическата църква, терористът от „Сивите вълци“ е бил в София.

„Заповедта ми дадоха в София, защото е най-близо до Турция“, твърди Мехмед Али Агджа. Той е убеден, че в България са знаели за атентата – „не можеха да направят нищо, защото диктатурата на Тодор Живков беше изцяло в ръцете на КГБ. България няма нищо общо с атентата, просто беше инструмент на Съветския съюз. Затова и папата каза, че българите са невинни“.

По думите на Агджа, папа Йоан Павел е знаел, че зад атентата стоеше Кремъл и КГБ.“Аз посочих българските имена, защото не можеше да се споменава Кремъл. Българското правителство беше използвано като жертвен агнец. Българите бяха пожертвани“, казва той.

За се прикрие изцяло вината на Съветския съюз се е говорило за вина на България. Някои шефове на италианските тайни служби също знаят, че Кремъл е издал заповедта за покушението. За мен това е дълг – да повторя, че България няма никаква връзка с атентата срещу папата“, категоричен е Али Агджа.

Запитан дали иска да каже нещо на семействата на Сергей Антонов и останалите българи, посочени от него, той отговаря: „Не мога да им кажа, защото това не е нещо лично. Не мога, защото става дума за световна война. Имаше световна война между НАТО и Варшавския договор. Между Америка и Русия, Съветският Съюз. Между Ватикана и комунизма, следователно в една световна война винаги ще има човешки трагедии. В случая, важното е българският народ, България да покаже своята невинност. Каза го папата, повтарям го и аз, защото моята дума е важна, аз съм го преживял, а това е достатъчно“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече