Business is booming.

50 лв. към пенсиите ще има поне до изборите

0

- Advertisement -

Добавките от 50 лева към пенсиите ще се изплащат до края на мандата на служебното правителство. Това обяви след днешното първо заседание вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев, предаде БНР. 

„Това, което Министерството на финансите за този един ден направи така, че да бъдат българските пенсионери осигурени с тези 50 лева месечно“, каза Донев.

Не стана ясно дали ще се намерят средства за удължаване и след края на този месец останалите мерки за запазване на заетостта 60 на 40, 80 на 20 и за семействата с деца, които са карантинирани. Донев само обобщи, че ситуацията е тежка и обществото очаква реакция.

Министърът на финансите Асен Василев обясни, че възрастните хора са най-ударени от кризата и така аргументира плащането на пенсионерските добавки. С министерството на икономиката и туризма се обсъжда как да бъде подпомогнат и бизнесът и самонаетите пострадали от пандемията:

„Ще ви помоля да ни дадете 7-10 дни, за да проработим, да проиграем сценариите, да видим какво финансово обезпечение би имало за такива мерки, за да можем да ви предоставим допълнителна информация как ще подкрепим икономиката, защото истината е, че ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, ако заработи бизнесът, пари ще има за всичко“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече