Business is booming.

Избраха Камелия Нейкова за председател на ЦИК

0

- Advertisement -

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова за председател на Централната избирателна комисия. Това стана на извънредни консултации на „Дондуков“ 2 днес, след като ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов.

В момента Нейкова е сътрудник към правната комисия в Народното събрание. В предишен мандат на изборната комисия тя бе неин говорител от квотата на БСП, а в периода 2008-2009 г. е била зам.-министър на отбраната по време на управлението на Сергей Станишев. Тогава титуляр на министерството е Николай Цонев, в чиято партия „Нова алтернатива“ после Нейкова участва, припомня Дневник.

Кандидатурата на Нейкова беше предложена от Мая Манолова, която я определи като почтен човек и добър професионалист. Тя призова „Има такъв народ“ да я издигне.

„Не можем да си позволим безотговорното поведение на ГЕРБ, ще предложим“, каза зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Преди това обаче той поиска юридическо тълкувание от правния съветник на държавния глава проф. Емилия Друмева, която каза, че изборната комисия не може да се конституира без председател, а после попита партиите биха ли подкрепили кандидатурата.

Зам.-председател на новата изборна комисия от ГЕРБ ще бъде специалистът по изборни системи Димитър Димитров, който досега бе неин говорител.

Всички парламентарни сили обвиниха ГЕРБ, че се опитва да саботира изборите и да създава хаос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече