Business is booming.

Тодор Тагарев: България отдавна е в неприятелския списък на Кремъл

0

- Advertisement -

„Важно е българската държава да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия“, смята бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му щом в дипломатическия скандал е замесено името на български гражданин – бизнесменът Емилиян Гебрев, трябва и България да има позиция по въпроса.

„Тази външна политика е въпрос на изпълнителната власт“, каза Тагарев в „Тази сутрин“ по bTV. Според него трябва по дипломатическа линия страната ни да поиска информация за какво точно е участието на Гебрев и неговия бизнес.

„Имало е снабдяване с оръжия за Украйна, твърди се, че Гебрев е доставял такива боеприпаси. Това лесно може да се провери. Ние сме длъжни да обменяме информация с други държави“, допълни Тагарев.

Според него след публикацията по темата в „Ню Йорк таймс“ може да се очаква реакция по най-високите нива на държавната администрация.

Относно съобщенията от Кремъл, че Русия подготвя списък с „неприятелски държави“, Тагарев коментира, че ние вече сме в такъв списък. „Русия е обявила НАТО за враг, НАТО са 30 страни, ние също сме сред тях“, поясни той.

За военните учения в Черноморския регион Тагарев коментира, че всяка от страните е постигнала целите си – Русия се е утвърдила като политическа сила, докато демократичните държави показаха решителност.

„Показа се, че Украйна като партньор на Европа ще получи сериозна подкрепа“, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече