Business is booming.

Иван Бакалов: Борисов най-много се страхува да не сменят Гешев

0

- Advertisement -

Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво – има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.

Това заяви журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция.

Според него след изборите започваме бавно и мъчително излизаме от сянката на Борисов. „Ситуацията е малко като след свалянето на Тодор Живков, или свалянето на Саддам Хюсеин“, смята той.

Бакалов посочи два абсурда от последните дни. Първият е, че Бойко Борисов първо е обявил кой ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер и кои ще са министрите, а едва след това е тръгнал да преговаря с останалите партии в парламента. „Когато нямаш мнозинство в парламента и искаш да правиш правителство, трябва да преговаряш кой да е премиер и кои да са министри. Той поставя всички пред свършен факт. Това е демонстрация. Кой ще се съгласи Калин Вельов да стане министър на културата?“, попита Бакалов.

Следващият абсурд е, че всички политически сили, които даже не се харесват помежду си, подкрепят правителство на „Има такъв народ“. Така те искат да поставят Слави Трифонов в неудобното положение да прави кабинет. „Има такъв народ“ ще обере негативи, ако не състави правителство – всички демагогии на Борисов ще се излеят върху него“, смята Бакалов. Той се съмнява, че при нови избори през есента резултатът ще е коренно различен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече