Business is booming.

Румен Радев със силно обръщение към новите депутати

0

- Advertisement -

45-тото Народно събрание се свиква в сложно време, то е израз на месечните протести и на общата воля за промяна.

Това каза президентът Румен Радев в обръщението си към народа и Народното събрание от парламентарната трибуна, при откриването на първото заседание на новоизбрания 45-и парламент, цитиран от БТА.

Парламентът е фрагментиран, посочи Радев и допълни, че мнозина анализатори вещаят кратък живот на 45-то Народно събрание, но времето ще покаже какъв ще е той и това зависи изцяло от депутатите. Колкото и да трае, пред парламента стоят отговорни и неотложни решения – първото е по създаване на правителство, каза Радев. Кризата с COVID-19, фалитите, бедността, неотложната актуализация на бюджета, преодоляването на драстичното изоставане по всички важни показатели в ЕС, необходимостта от интензивна модернизация на страната изискват оперативни решения, заяви държавният глава.

Румен Радев заяви, че в понеделник ще проведе консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Постигането на управляващо мнозинство колкото и да е необходимо не следва да бъде математически сбор от гласове, защото безпринципна коалиция може само да задълбочи кризата, каза президентът. Знаете максимата, че когато всички са в управлението, народът е в опозиция, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече