Business is booming.

Проф. Велислав Минеков: Ако съберат кураж за следващи избори, раненият звяр ще приключи в гората

0

- Advertisement -

Мисля, че до тук нещата се развиват добре за тези, които се появиха в парламента. Добре е, че едни други изчезнаха от парламента. Другото е, че за съжаление господин Борисов остана в самота, няма на кого да разчита. Той няма с кого да състави правителство и е добре моментът да бъде използван. Всякакви опити за съдружие като това ще доведат до нещастие. Тези, които пожелаят нови избори са смелите. Останалите не стават за нищо, откажете се от тях.

Това заяви в ефира на bTV проф. Велислав Минеков.

Той взе решение да се отдели от „Отровното трио“ и да не участва в коалицията с Мая Манолова, която се яви на парламентарните избори и прехвърли прага от 4 процента. Напрежение обаче възникна „Изправи се! Мутри вън!“ само дни след обявяването на резултатите от вота.

Аз съм свободен човек и мога да кажа каквото пожелая. Когато си в кръг и си в политиката, съобразяваш се останалите. Партийното дружество се прави така“, коментира Минеков.

Трифонов не може да им забрани тази подкрепа, а тя ще е неудобна и цинична. Едва ли ще събере такъв кураж. По същия начин е с “Демократична България”. Това е погребение и е излишно. Кому е нужно? Какво ще направите с правителството? Говорих с двама конституционалисти. Има възможност парламентът сега да промени Изборния кодекс и веднага след като разрешим дистанционното гласуване, когато решим, че машинното гласуване ще е за цялата страна, следващата стъпка е служебно правителство.


Няма да има драснати и нацапани бюлетини, няма да има невалидни бюлетини. Трудно е да се манипулира. Вие можете ли да манипулирате банка? Иначе играта с платените гласове ще продължи, ще продължи играта с натиск“, коментира още Минеков и призова да има нови избори.

По думите му задачата на служебния кабинет ще е именно да се организират честни избори, които е според Минеков ще доведат до края на Борисов. Възможно е при добра политика БСП да получат по-голяма подкрепа, а протестните партии да удвоят резултата си.

Ако съберат кураж за следващи избори, раненият звяр ще приключи в гората“, категоричен бе Минеков.

„В момента господинът, яхнал партията ГЕРБ желае да оцелее на всяка цена. Чувства се заплашен и това е разбираемо. Две могат да са историите относно неговия край. Можем да имаме кратка или продължителна агония. Надявам се да се съберат смели хора и тя да е прекратена най-късно до септември-октомври“, посочи Минеков и допълни:

„Борисов иска правителство, това за него е оцеляване. Слушах Михаил Константинов, Харизанов. Те искат правителство. И Нинова иска правителство. Това е спасителният пояс за Борисов“.

Източник: БТВ/ Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече