Business is booming.

Социалният антрополог Харалан Александров: Катастрофата в момента е БСП, а не обществото

0

- Advertisement -

При 100% обработени протоколи – ГЕРБ печели изборите, а „Има такъв народ“ е втора политическа сила. Може ли политическата система да формира алтернатива?

Политическата система е високо демократична, тя постоянно формира алтернативи, тъй като тя е органична част от това общество. Ако политическите елити се самозабравят и решават, че са някаква специална каста, много бързо им го напомнят, както се случи онзи ден. Оказваха се в ситуация, в която се налага да потиснат политическия нарцисизъм“,каза социалният антрополог Харалан Александров за „Денят ON AIR“.

По думите му живеем във високо фрагментиран свят.

„Те са няколко паралелни Българии. Направих изследване с мои колеги за българите в чужбина и установихме, че те имат съвършено раздвоени по класов признак какво се случва. Те имат изключително тясна версия за България“, коментира Александров пред Bulgaria ON AIR. 

Експертът подчерта, че голяма част от нашите сънародници както в България, така и в чужбина, нямат досег до развитието.

„В едно много приятно село с много измъчени хора в Балкана, бях напълно неразпознаваем, докато не отидох в „Шоуто на Слави Трифонов“. След това на мига ме разпознаха, донесоха ми ракия и питка, започнаха да се отнасят с мен като канал към техния любимец. Той е телевизия, шоу, музика, веселие, повече песен, отколкото говорене, вече и политика, която вече е доста осезаема“, допълни Харалан Александров.

Социалният антрополог смята, че тези хора са били занемарени от други политически партии и социални системи.

Катастрофата в момента е БСП, а не обществото. Нинова има принос за това, което се случиТози парламент е много по-представителен от много други, които сме имали. Хората са доста по-усмихнати последните дни. Професионалните политици и анализатори, които се занимават с управление, са доста по-угрижени. Загрижеността отиде там, където ѝ е мястото“, категоричен е той.

Източник: Bulgaria ON AIR

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече