Business is booming.

Осман Октай: Слави спечели от неучастието си в протестите, а ДПС изпада в тежка изолация

0

- Advertisement -

Следващите избори ще са предсрочни. Президентът ще назначи служебно правителство и до средата на септември ще има вот. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ политическият анализатор Осман Октай, коментирайки изборната нощ и резултатите от гласуването у нас и в чужбина. 

Докато се въртят мандатите след свикването на 45-то Народно събрание, около 45 дни ще е времето, което ще трябва на формациите, представляващи протестите, да променят още от първия ден Изборния кодекс. Трябва да се даде сега възможност на хората електронно, дистанционно и по пощата да гласуват. Второ, трябва да се промени целият състав на Централната избирателна комисия. Така да действат от първия ден, за да могат да поемат контрола както на ръководството на парламента, така и комисиите в парламента, за да могат да работят денонощно тези 40-45 дни преди разпускането на парламента, за да променят най-същественото: изборния закон и органите, които ще управляват изборния процес“, уточни Осман Октай.

Позволявах си да коментирам, че Слави Трифонов ще бъде изненадата на тези избори и ще получи приблизително около 50 мандата, посочи Октай и поясни, че успехът на Трифонов се дължи и на това, че той не е направил опит да яхне протеста. „Освен Слави, протестната енергия събра „Демократична България“ както в страната, така и в чужбина“, каза Осман Октай.

По отношение на ниските резултати на ДПС от вота, Октай отбеляза, че те се дължат на стратегически грешки в подреждането на листите.

Движението за права и свободи с тези резултати на пета позиция изпада в много тежка изолация с агресивното си поведение – още повече, че техните скачени съдове от ВМРО отпаднаха от парламента. Просто няма с кого да правят пропаганда„, коментира още Осман Октай.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече