Business is booming.

Д-р Аспарух Илиев: В следващите две седмици ще берем плодовете на това ново разхлабване

0

- Advertisement -

„Струва ми се, че политиците имат голяма отговорност да мислят не само за интереса на партията си, основната задача е да мислят за благото на хората, защото в края на годината, когато имаме 50 000 починали, никой няма да зададе въпроса дали изборите са спечелени“. Това каза пред БНР д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория във Берн, експерт по безопасност на ваксините.

По думите му трябва да се ограничи струпването на големи групи от хора.

„Големият проблем е, че дори да има ограничения, те се спазват малко. Трябва да има по-голям контрол. Това, което виждаме като бройка, не е реалната. Имаме много по-голяма заболеваемост. В следващите две седмици ще берем плодовете на това ново разхлабване“.

В предаването „Нещо повече“ д-р Илиев допълни, че стаден имунитет без ваксинация е нереален.

За да се справим с проблема, трябва да се носи маска, да се спазва дистанция. Можем и без локдаун да водим нормален живот. Вторият начин е ваксинацията… Ситуацията с ваксините продължава да е трудна. Продължавам да считам ваксината на „АстраЗенека“ за изключително сигурна на фона на всичко останало, което вземаме като лекарство. Вирусът е по-опасен от ваксината“.

Според него ситуацията с ваксината се изостря заради непремерени изказвания, водени от лични его елементи на много специалисти, а „в момент на епидемия това е недопустимо“.

Източник: БНР

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече