Business is booming.

Арман Бабикян: Да мреш на стълбите пред болницата – това е стилът „Борисов“

0

- Advertisement -

Хората са наясно, че така повече няма да може. Въпросът е как нататък. Абсурдно е да се забавляваме с няколко лопати с асфалт, с поредните лъжи

„Кампанията върви по един поне за нас очакван начин, защото управляващите партии очевидно са достатъчно богати. Това се вижда и по кампанията им, по явните и неявните разходи, които се правят. Това е логично. Ние в края на краищата за това се изправихме, защото тези хора се обогатяват от властта. Нормално финансовият ресурс да е в тях“. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Арман Бабикян, пиар експерт и кандидат за народен представител от обединението „Изправи се! Мутри вън!“ в 24 МИР в София.

Снимка: БГНЕС

„Онзи ден, докато раздавахме брошури на улицата, се шегувахме, че ние раздаваме брошури, а други хора раздават пачки. Странна е тази надпревара“, добави той.

Бабикян коментира и това, че хората на Слави Трифонов не се появяват по медиите. Водещата Лили Маринкова смята, че те повтарят модела на ГЕРБ:

„Не знам дали само на ГЕРБ. Може би и на царя. Очевидно е някакво тактическо решение да не се появяват пред хората, да не ходят в казионните медии, да формулират техния медиен канал като единствен източник на свободно говорене. Може би има някаква логика. Енигмата, загадката, изглежда също са привлекателни. Разбира се, има риск „човек да си купи котка в чувал“. Но усещането за очакване на нещо, макар и невидимо, вероятно е привлекателно, след като поне показателите, които дават агенциите на партията на г-н Трифонов, са много сериозни. С царя беше същото. Никой не знаеше почти нищо за него, освен това, че е цар. Обикаляха разни слухове, колко връзки имал, с колко кралски или царски двора, колко добре бил поставен зад Океана, пред Океана и т.н. Какви потоци от нефт ще потекат към България… Общо взето нищо конкретно. По едно време чухме, че за около 800 дни ще бъдем оправени. Сега толкова голям цар няма да имаме, но чисто представянето на Слави е подобен вид загадка, това се опита да се представи на хората. От друга страна, той е прекалено публичен вече, повече от две десетилетия. Така че точно като Симеон Сакскобурготски да бъде обвинен, че не е ясно той какво мисли и кой е, как живее и какъв е… Едва ли можем да отправим такова обвинение. Достатъчно известен е“.

„Аз съм спокоен, не за друго, а защото започна процес в страната. Този процес ще завърши с промяна на т.нар. статукво, защото няма механизъм, по който хората да продължат да търпят повече подобен вид еднолична власт. Това е важното, което трябва да се случи. А иначе сега – кой взел 6%, кой взел 7… Да, сигурно има значение накрая, защото ще има значение кой колко „тежи“, с кого ще се коалира и всякакви такива кантарджийски измерения. Но всъщност мотивът на голяма част, поне на хората около мен, въобще да се включим в тази надпревара, е да довършим работата си от лятото на миналата година. Ние заявихме нашето желание и го изпълняваме, само че с друг инструмент.

Хубаво е да не прегорят хората, да не очакват на 5-ти (април) изведнъж каскетът на Гешев да падне, изведнъж корупцията да изчезне, изведнъж рязко да станат богати. Това е лъжа. Ние много внимавахме да не произнасяме тези лъжи в рамките на кампанията. Сигурно щяхме да получим повече гласове, ако бяхме любезно подхвърлили тези „вкусни бонбони и локуми“ предизборни. Може би щяха да ни харесат още повече хора от тези, които сега са взели решение да ни подкрепят. Но това е лъжа. Ако една лъжа стартира още преди изборите, тя ще продължи и после. Затова внимаваме много да не лъжем още преди изпита, на който ще бъдем на 4-ти. После ще трябва да се дават отговори, после ще трябва да се търсят извинения за това, че една лъжа не се е случила. Ние не можем да си позволим да кажем: „Ами, това беше трик“. Затова и е по-справедливо да им кажем: да, при никакви обстоятелства няма да бъдем с и в подкрепа на министър-председател Бойко Борисов и на ГЕРБ. Нито на ДПС. Но нека да не се лъжем, промяна в прокуратурата и мястото ѝ, не можем да постигнем по-бързо от една година. Това са много процедури, свързани както с конституционни промени, така и с Висшия съдебен съвет, и други регулации, за да стигнем до това не просто да махнем Гешев, а да сменим мястото на фигурата „главен прокурор“ и нейната подконтролност. Никой не бива да си въобразява, че понеже харесва някого много , примерно мен или Хаджигенов, или пък Христо Иванов, или все едно, и на 5-ти, видиш ли, нещата станали. Няма да станат така“, заяви още кандидатът за народен представител.

Видяхте ли Борисов на дебат някъде? Цяло лято слушахме как протестиращите не искали да си говорят с министър-председателя, те били просто едни лумпени, които не желаели диалог, не били поставили своите искания, нямало разумен разговор – на база, на който да се стигне до решение. Ето, сега сме в избори, уважаеми дами и господа от ГЕРБ, уважаеми Борисов, неуважаеми Борисов, в нормална демократична процедура сме. Къде сте? Защо винаги се оказва, че представителите на ГЕРБ са други, те дебатират само между себе си, и не седнахте на дебат с нас? Нали миналото лято много искахте да си говорим? Пак избягахте. Този път не се скрихте в ловно стопанство, този път разнасяте пачки през джипката си и се правите, че откривате спортни обекти, а всъщност правите кампания, но отново далеч от нас, отново далеч от хората, които имат въпроси към вас“, каза Бабикян.

Той смята, че ДПС използва нещата от миналото, като Възродителния процес, само за да мобилизира електората си.

„За Борисов вече сме чули какво ли не. Изприказвано е какво ли не, извадени са толкова факти от биографията му. Част от хората обаче продължават да изпитват Стокхолмски синдром и да се държат за него като удавник за сламка, смятайки, че бащицата ще ни напусне и, о, Боже, какво ще стане на другия ден?! Нищо няма да стане. Ще започнем да управляваме живота си сами, а не някой да ни наставлява, да ни бие по тила, да му носят суджуци и някакви дрийм тиймове да управляват Хасково. Някой да ти краде асфалта, да мреш на стълбите пред болницата – това е стилът „Борисов“. В края на краищата хаосът има свойството да излъчва един, който бърка с лъжица във врящия казан на обществото. Този един, който държи лъжицата, е именно Борисов. Ако на хората им харесват да бъдат пюре в ръцете му…“, добави още Арман Бабикян.

В процес на разговора той отново се върна на темата за ДПС.

„За мен лично е много трудно да си представя приятелство между Ахмед Доган и Ердоган, въпреки знака, който беше даден на конференцията (б.р. Националната конференция на ДПС). Това беше по-скоро знак към Борисов, който връща гюленисти през границата в нарушение на човешки права и т.н. Този известен „европеец“ Борисов не му мигна окото, за да прегази всякакви хуманни норми. Не съм убеден, че връчиха на Движението за права и свободи жезъла на представителството на интересите на Ердоган в България. В Анкара са правили няколко други опита да връчат този жезъл някому и изглежда най-силният човек, на когото в края на краищата се спряха, е Бойко Борисов. Не успяха с Местан, не успяха с Касим Дал. Накрая се спряха на Бойко Борисов и не съм убеден, че Доган би преглътнал това“, смята пиар експертът.

БСП по-скоро трябва да се отвори към промяната, а не към ДПС и ГЕРБ. Не знам дали имат сили за това, дано имат сили. Трябва да внимават със зависимостите в собствената си партия, защото да не се окаже, че едри части от нея са приватизирани„, коментира той.

„Когато се премине една бариера на търпението, в комбинация с глада, в комбинация с COVID и затварянето, идва един момент, в който нито ние тримата (б.р Отровното трио), нито други трима, нито който и да е, може да спре хората. Още миналата година предупредихме за това. На площада сме хората с критично мислене. Но ако дойдат гладните, ние не знаем какво да направим“, уточни Бабикян.

„Според мен хората се отърваха от страха. Да, не навсякъде, безспорно. Но хората са наясно, че така повече няма да може. Въпросът е как нататък. Абсурдно е да се забавляваме с няколко лопати с асфалт, с поредните лъжи. Спомняте ли си, че имаше президент на име Плевнелиев? Беше казал, че до края на 2020 г. ще имаме седем магистрали и седем скоростни пътя. Нарочно се спирам на шосетата, защото това е любовта на живота на „съвременния Омуртаг“ – „строителят Борисов“. Те под инфраструктура разбират шосе. Те не разбират тръбопровод, не разбират газопровод, не разбират електропровод, не разбират интернет свързаност. Не разбират такива неща, за тях това е шосето. От обещаните магистрали резултатът до настоящата 2021 г. е следният: готови са „Тракия“, „Марица“ и „Люлин“. Не са готови „Струма“, „Хемус“, „Черно море“ и „Европа“. Това е резултатът от гордостта на арийската раса на ГЕРБ.

За седемте скоростни пътища резултатът е следният: готово е „Пловдив-Асеновград“. И спираме дотук. Не са готови, но обещани охотно са: „Видин-Ботевград“, „Русе-Маказа“, „Русе-Шумен“, „Гюешево-София“, „Варна-Дуранкулак“, „Дупница-АМ „Тракия““, бившата магистрала „Рила“. Ето това става дори с най-великолепните обещания на Борисов. За другите не говоря въобще. За модерните неща, които си струва да се направят в България, не говоря въобще. Ние се борим още с асфалт. В Лондон обсъждат къде да кацат дроновете по покривите, за да извършват транспортни услуги. Ние къде сме точно? Онзи ден бях в Челопечене, в Бухово, в Кремиковци. Там сме още 50 години назад и встрани. Попадате в някакъв измислен свят, аз мисля, че станах 10-годишен. Паметник на партизанин, църква, хранителни стоки, площад някакъв, и евентуално културен дом, ама не е задължително. И мъртвило. Изпочупени крушки, изронени пътища, възрастни хора, които обикалят с блуждаещи погледи. Имате чувство, че сте във филм на Тарковски. Или преди малко е имало ядрена атака. Разбирате ли, някакви сенки блуждаят. Това е София?!“, разказа кандидатът за народен представител.

В края на участието си във ФАКТИ той отново акцентира на това, че той и съмишлениците му не могат да дават обещания на хората, подобни на тези на големите партии – за големи заплати и пенсии веднага. Арман Бабикян бе категоричен обаче, че това, което могат да обещаят, е, че не се продават.

Автор: Лили Маринкова

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече