Business is booming.

Академик Дроздстой Стоянов за локдауна: Блокирането на човешкия ресурс вкъщи е гранично с криминално престъпление

0

- Advertisement -

За да се предотврати колапсът на обществените системи и колапсът на цивилизационната норма, е нужно да се приеме, че ще настъпи колапс в сектор „Здравеопазване“. Това заяви психиатърът академик Дроздстой Стоянов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, голяма част от хората са уморени, а други минават в протестно настроение. Няма как ограниченията, които в момента са наложени, да бъдат сметнати за ново нормално, освен със съучастието на медиите, коментира академикът. От биомедицинска гледна точка онова, което се случва, не е нормално и оттам идва реакцията на хората.

Той не е сигурен доколко хората могат да филтрират значимата или незначимата информация. Дистанционното обучение вреди по два начина – загубата на социални компетенции и прекаленото използване на технологиите, отчете акад. Стоянов.

Другият проблем при децата е ограничаването и затварянето на обединените детски заведения. Това връщало развитието на децата с няколко епохи назад. Индиректният ефект за спирането на малките детска от детска градина или ясла блокира 30% от медицинския персонал здравни работници. „Блокирането на целия този човешки ресурс вкъщи е гранично с криминално престъпление“, категоричен бе акад. Стоянов.

Той обясни, че се наблюдава разпад на нормалните функции, които са били закрепени в повече от 200 години на съвременния човек. Този разпад е изключително тревожен сигнал, предупреди академик Стоянов и допълни, че една цивилизация, която е градена с години, да бъде срутена поради биомедицински мотиви е престъпно.

Според него, ако моделът не управление стане по-добър, имаме шанс да възвърнем взаимоотношенията си и цивилизационната норма в рамките на една година, но ако ли не, е трудно да се предскаже, посочи той.  „За мен изходът е в едно много по-балансирано и много по-премерено отношение към проблема оттук нататък“, изтъкна акад. Дроздстой Стоянов.

Източник: БНТ/Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече