Business is booming.

Огнян Герджиков: Продукцията на приключилия парламент е с много ниско качество

0

- Advertisement -

Едно от малкото позитивни неща, които могат да се кажат за 44-тия парламент, е, че той успя да завърши мандата си. Този коментар направи пред БНР проф. Огнян Герджиков, председател на 39-то Народното събрание и бивш служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев. Той беше категоричен, че продукцията на това народно събрание е с много ниско качество.

По думите му парламентаристите през последните години непрекъснато демонстрират непознаване или незачитане на правото: „Всеки следващ парламент показва едно неглижиране на правото“.

Проф. Герджиков подчерта, че внасянето на проекта на управляващите за нова Конституция е било по абсурден за правото начин.

Огромното количество на хора с принадлежност към бившата Държавна сигурност той посочи като най-огорчаващото в листите на кандидатите за народни представители в следващия парламент. Според него и малкият брой юристи сред кандидат-депутатите не е добър знак.

Прогнозите на Герджиков са за ниска избирателна активност на изборите на 4 април и много трудно съставяне на правителство след това: „Политическа нестабилност в условия на пандемия е нещо много неприятно. Дано политиците, които влязат в следващия парламент, да имат визия, че ще трябва да направят известно отстъпление заради стабилността на страната. Трябва да се обединят около една програма, която да е в името на България и да я следват. Теоретично е възможно програмно правителство, но това е сложно за прогнозиране. Добре би било да се направи широка коалиция, ако се види, че няма друг начин“.

Според него не е изключена възможността наесен да има нови парламентарни избори, които да се проведат заедно с президентските.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече