Business is booming.

Медицинско чудо! Мъж оживя след 99 дни престой в болница и над три месеца на апаратно дишане

0

- Advertisement -

Без хронични заболявания, на 50-години – 92 дни на апаратно дишане и в крайна сметка вече изписан – това е историята на пациент на болница „Токуда“, приет там заради COVID-19. Човекът е дошъл по Никулден в болницата, като вече е бил с дихателна недостатъчност и симптоми на коронавирус от 10 дни, разказа д-р Николай Увалиев, началник на КОВИД отделението и реанимацията на болницата.

По думите му, той е бил с 85% увреда на белите дробове. Увреда над 30% се счита за много опасна. Смъртността при поставяне на вентилация в световен мащаб се движи между 40 и 80%.

Лекарят посочи, че мъжът е бил интубиран няколко дни след приема, но дори тогава дишането е било трудно, което е наложило той да лежи по корем 16-20 часа. След това е приложено изчистване на цитокини от кръвта. Използвана е и озонотерапия.

„Няма лечение, което да е само с един медикамент“, посочи пред Нова телевизия Увалиев. Той разказа и, че са ползвани лекарства, за да може пациентът „да приеме“ апарата за дишане. Пациентът вече е изписан и е вкъщи – на 99-тия ден от приема.

А д-р Увалиев заяви, че възможностите за прием в „Токуда“ заради коронавирус към днешна дата (24.03.21) са изчерпани.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече