Business is booming.

Д-р Георги Тодоров призова: Смяна на правителството и съд за тези, които докараха толкова хора до истерия

0

- Advertisement -

Започнал като участъков лекар в село Крушари, минал през Транспортна болница и през школата на корабен лекар, познал ужаса на Ебола, докато работи цели три години в Гана, днес д-р Георги Тодоров е лабораторен лекар в гр. Русе. Придобитият опит е от достатъчно сурови школи, които каляват две неща – мъжеството и честността в професията. В момента д-р Тодоров е член на Контролната комисия на Български лекарски съюз /БЛС/.

– Д-р Тодоров, ще се промени ли съществено епидемичната картина у нас, след наложения пълен локдаун от понеделник, 22 март? Днес имаме над 4 000 заразени?

– Първо, 4 167 човека не са болни, на тях са им открили с една неточна реакция нещо в носоглътката. От тях малцина са болни и са в болница, защото който влиза в болница е от страх. Нищо няма да се промени със затварянето на страната. Напротив, ще продължи агонията. Това ще е агония на човешкото съзнание и на психиката ни. Нито една държава нищо не е преборила досега със затваряне. Няма такава. Някой трябва да изслуша прекрасното интервю на една българка, омъжена за швед от четвъртък сутринта. Тя казва, че в Швеция са наложили едни голи мерки и то сега. Преди това нищо не са налагали и в момента нищо не се случва . А тя е председател на секционна комисия там и хората я питаха за изборите. Ваксинирането трябва да е единствено и само за таргетните групи, който иска.

– Какво мислите за предположението, че носителите на една доза ваксина, пък и получилите две дози, които не се разболяват, но могат да бъдат носители на вируса, са го разпространили в това голямо количество, което имаме днес?

– Кой го казва ? Това са глупости! Нека тези мои колеги, които твърдят това, да се върнат в пети курс и да четат учебника по епидемиология – от 5 до 37 страница. Там е записано всичко. Няма как да си направен невъзприемчив за нещо си чрез ваксинация и това нещо да можеш да го разпространиш. То е все едно, да заключиш вратата на колата и да смяташ, че през нея може да хвърлиш листо. Пробвайте!

– Невъзприемчив за заразяването и ваксиниран, нали все пак са различни понятия?

– Не, не са. Невъзприемчив човек е този, който не може да приеме този вирус. В момента обаче, се опитват да ни убедят, че всички сме 100% възприемчиви към корона вирус. Абсурд! Ние не сме 100% възприемчиви за антивирусна ваксина за морбили, та камо ли за това нещо. В момента в популацията ни има доста невъзприемчиви хора, които и да се ваксинират, и да не се ваксинират, никога няма да се разболеят. Ако приемем, че тази ваксина е подействала, направила го е невъзприемчив, или по-леко възприемчив и той ще боледува по-леко, това вече е друго. Но аз продължавам да твърдя, че при тази инфекция няма безсимптомни, които да заразяват други хора. И мога да го докажа с цифри. До днес в страната няма и 300 000 души/това е населението на град Варна/, спрямо цялото население на страната, които да имат доказана среща чрез т.н. Пи Си Ар реакция, или по друг начин/защото има и други начини/. Какво са 300 000 човека към седем милиона и двеста хиляди? По-малко от 5%. Това не е нито епидемия, нито пандемия, нищо не е. Плашат ни просто.

– Вече е ясно, че хората в голямата си част, влизат в болница от страх. Може ли тук да се подходи с повече предвидливост, има ли място за някаква прогностика и планиране в заболяването от този непознат до сега вирус и разхлабване и затваряне ли е само спасението?

– Не слушайте Кунчев и Кантарджиев какви глупости говорят! Кой каза, че вирусът не е познат? Ако те твърдят, че корона вирусите не са се разпространявали в човешката популация досега, това означава, че трябва да си хвърлят дипломите и да се махнат.

– Не става дума за семейството на Корона вирусите, а за разновидността им Ковид 19?

– Няма Ковид. Истинското име на вируса е SARS-cov2. Омешиха всякакви понятия, превърнаха математиците в лабораторни лекари, превърнаха математиците в инфекционисти – не искат да говорят с нито един инфекционист. Когато доц. Божидарова се обади, доц. Мангъров се обади, Чорбанов се обади, аз се обадя, нас ни игнорират. Защо? Защото в момента чрез пандемията искат да ни набутат ваксината. Независимо коя е тя. А не да ни пазят от пандемията, каквато няма. Последната известна пандемия в света е тази, на полиомиелита. Така че, коректният отговор в момента на вашия въпрос е, че хората влизат от страх в болница, да не вземат да умрат. Две неща искам да се знаят, които снощи казах и пред телевизия 7/8 в интервюто с Тодор Йорданов: Само в богатия свят нещо се случва. Защо? Защото има някаква собственост, някакви пари, натрупани в обикновените хора. Защо не чухме нищо за изключително страшната /бил съм в нея и съм я виждал с очите си /епидемия от Ебола в Африка? Защото умират африканци, които нямат нищо. На хората по света не им пука за другите. И второто – защо в момента се разработват някакви ваксини? Правят се за да се сложат на тези ,които ги е страх, или тези, които могат да се разболеят и можем да ги превентираме, а не върху цялото население. Панваксинация няма никъде по света. За нищо. Дори в България сме достигнали до 93% на ваксиниране със задължителните ваксини.

Простият отговор на въпроса защо го правят е, че фармацевтичните компании нямат множество молекули, които да патентоват, т.е. да печелят от патент. Ще ви дам пример: лекарството хумира /за рак на дебелото черво/, когато е било под патент, е струвало над 3 000лв. у нас. Щом почнаха да го произвеждат всички, падна на 300 лв. Тези фармацевтични фирми нямат достатъчно разработки, които като ги пуснат на висока цена, да си избият огромните разходи за разработката. Защото учените, които разработват лекарствата, получават 50 – 60 000 долара чисти пари на месец. А тези пари трябва да се извадят. Когато лекарствата под патент са малко , няма постъпления за фармацевтичните компании-факт. 100 долара струва една ваксина на Пфайзер. Защо нито един журналист не пита българското правителство, защо бе пичове, защо не сте купили Пфайзер за всички? Нима няма пари? Защото Астра Зенека е евтина. Толкоз по този въпрос.

– Успокоително звучи всичко, което казвате, но, кажете защо сме на първо място на Балканите и на четвърто по смъртност в ЕС?

– Това не е вярно! Тези хора лъжат! Ние стигнахме висока смъртност през ноември месец. Но не от Ковид. В България винаги месечно са умирали между 280 и 340 човека. Има периоди през три, четири години, когато точно по това време се случва по-висока смъртност, която е продиктувана от най-различни фактори. Но днешната висока смъртност в края на миналата година се дължи на факта, че и лекарите се уплашиха и от МЗ/които не знаят какво правят/спряха плановите операции и грижите за пациентите си. Колегите оставят пациентите на произвол. На първо място сме били на Балканите? От какво? Кунчев може да си плюнчи молива колкото си иска и да пише каквото си иска, където си иска и както си иска. Въпросът е кой му вярва. Затова идеята е: уплашете хората и можете да правите с тях каквото си искате.“Страхът не пази от смъртта. Страхът убива живота“ – не помня кой го беше казал. Колкото повече хора уплашите, толкова повече ще ви последват.

 Че Ковидът се съюзи с недемократичните правителства е вече факт. Но кажете, защо СЗО и вследствие ЕС приеха да се прави ваксинация по време на епидемия, когато всички лаици знаят, че ваксина по време на грип не се прави ,защото разболява?

– Естествено, че е така. Това, което казвате, а абсолютно вярно. СЗО от 1999 година е превзета от група хора, които я спонсорират. И тази група хора налагат нещата. За СЗО, за която съм работил няколко години в Република Гана, мога да кажа следното: Гледайте си работата! Вие не ме интересувате! И ще припомня постулат от времето на Авицена: Медицината е наука. Практикуването и е изкуство, а здравеопазването е политика. В момента здравеопазването се представя като медицина-нищо подобно.

– Докторе, как виждате края на тази истерия?

– Смяна на правителството, съд за тези, които докараха толкова хора до истерия и може би скоро и до психиатриите и спиране на“ злоупотребата с медицината“, както каза психиатърът д-р Владимир Сотиров.

Източник: Либерта

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече