Business is booming.

Тодор Тодоров и баща му Борис Маринов са с различни политически възгледи, но никога не спорят за политика

0

- Advertisement -

Водачът на листата на „Републиканци за България“ във Враца криминалният психолог Тодор Тодоров и баща му Борис Маринов имат различни политически възгледи, но никога не спорят за тях.

„Скандалите са забранени, не и изразяването на мнението“, сподели Маринов, който въпреки че е социалист от 50 години, подкрепя изцяло сина си за предстоящите избори.

По думите на Борис Маринов борбата за изборите ще бъде трудна и е посъветвал сина си Тодор да се въоръжи с търпение, толерантност и уважение към другите и да върви напред.

„Трудно е, защото има доста порочни практики в нашата Врачанска област. Явно някои хора ако не са народни представители не знаят какво да правят и са готови на всичко в името на това“, заяви кандидатът за народен представител в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

Тодоров е впечатлен от филма „Мълчанието на агнетата“ и след това у него се поражда желанието да се занимава с такава работа, а именно да е криминален психолог.

Тодор Тодоров е от Бяла Слатина, а криминалната психология сякаш избира него, защото е приет веднага след конкурса.

Името му става общоизвестно след заложническия обир на банка в Сливен.

Тодоров споделя, че няма универсална форма за това да бъде разрешен подобен случай, но е много важно преговорният процес да бъде овладян, контролиран, а това само по себе си е гаранция, че ще приключи успешно. Трябва да има желание и от двете страни.

„Като малък беше нормално дете“, казва баща му и признава, че за внук боли повече, отколкото за син.

Тодор Тодоров споделя, че не си представя да остарее в София и че неговото място е Бяла Слатина, където освен всички хубави спомени има и специфични преживявания.

Пра, пра, пра чичото на Тодор Тодоров отец Георги Тутмаников (известен като Илирическия поп), е съратник на Апостола на свободата Васил Левски. „Моят род по бащина линия са преселници в Бяла Слатина преди около 100 години, иначе родът ми е от Видраре, Джурово и Етрополе. Преди известно време успях през социалните мрежи да се свържа с една моя роднина Цветелина Сърбинска, която беше доста напреднала в изучаването на родовите корени. От нея имам тази снимка.

Отец Георги Тутмаников е помогнал на Васил Левски за изграждането на комитетите между Видраре и Тетевен, участвал е в Арабаконашкия обир, заточен е след това е Диарбекир. Снимката е от 1876 г. Той е помилван доста след Освобождението и е освободен. Върнал се е обратно във Видраре.

Тодор Тодоров сподели, че мечтае някой ден да се завърне в Бяла Слатина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече