Business is booming.

Павел Вълнев категоричен: Ще спрем корупцията с реформа в съдебната система и електронно управление

0

- Advertisement -

„Не съм участвал в приватизацията, зад мене не са стояли софийски лобита с червени куфарчета. Успял съм в държава, в която има правила. Затова и нашият лозунг е „За държава с правила“. Това заяви зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев при представяне на листата за народни представители на партията в 22-и многомандатен избирателен район, на която присъства и Цветан Цветанов.

Според Вълнев най-важното, е да се унищожи корупцията – чрез промяна в съдебната система и електронното управление.

„В Америка мога да седна на компютъра и за 24 часа да стартирам бизнес. А тук, докато почнеш нещо, те отказват, или те фалират. Всеки иска нещо, всеки започва да ти прави спънки“, обоснова се зам.-председателят на Републиканци за България.

„На 41 години съм, женен с две деца, живея почти 20 години в Чикаго. С брат ми сме изградили няколко успешни бизнеса. Роден съм в Девин, до 7-ми клас съм живял в Доспат, до 12-ти клас съм учил в Езиковата гимназия в Смолян, брат ми също е учил в Смолян, майка ми и баща ми също са учили в Смолян, така че мога да кажа, че се чувствам като домакин тук в Смолян“, каза Вълнев.

„Виждам обезлюдяване на целия район. Няма бизнес. Младите хора бягат или работят в големи градове, или бягат в чужбина. Мъчно ми е да виждам това. Като представител на Родопите искам да се оживи, да докараме инвестиции, да направим така че младите хора да се завърнат. Това е много трудно в момента, но не е невъзможно. Просто трябва да се работи в тази посока. Много пъти съм стартирал от нулата, не съм получил нищо наготово и все съм успявал да се справя, и то в държава, където има сериозна правила. Това е първото, което трябва да направим в нашата държава, да върнем правилата. Затова нашия лозунг е: Държава с правила. Да се унищожи корупцията с промяна на съдебната система и електронно управление. Тук всеки ти прави спънки и това води до корупция, електронно управление ще я намали. В същото време това ще намали персонала, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има нужда. Твърдо сме решили и искаме да променим нещата“, каза Вълнев.

Той подчерта, че половината от активните българи живеят и работят в чужбина. „Познавам Цветанов от 3 години вече. Това е силният тим, който може да промени държавата. Цветанов е доказан политик, бил е в законодателната и в изпълнителната власт, както и в местната власт в София“, каза Вълнев. Цветан Цветанов подчерта, че „Републиканци за България“ е първата политическа сила, която от близо месец представя секторните си политики. „Върховенство на закона и електронно управление са основните акценти в тях. Ключово за нас, особено в условия на пандемия и при липсата на управленски подход, е адекватна политика за бизнеса. Вие видяхте, че няма адекватна политика досега, а само разходване на средства. Аз съм  убеден, че сегашните управляващи нямат никакви намерения да влизат в следващи управленски мандат. Защото трябва да се влезе в актуализация на бюджета веднага. Три са възможностите, за да излезе държавата от спиралата на разрухата – да се теглят кредити и да се увеличава държавния дълг, или да се увеличат данъци, или да се намалят разходите. В момента ситуацията е изключително тревожна с тази спирала на хаос и неподреденост относно пандемията“, подчерта той.

Републиканци за България предлага 7 мерки за стабилизиране на държавата. Основното е бърза и масова ваксинация на населението, за да се стабилизира по-бързо икономиката. Принципни са позициите на партията за подкрепа на развитието на Родопите, Странджа и Северозападна България. Приоритет е запазване на плоския данък и разширяване на обхвата на патентния данък, за да се запазят малките и семейни бизнеси.

„Трябва да освободим малкия и средния бизнес от административната тежест, за да дадем действително повече свобода и да намалим разходите, които те правят за постоянната промяна на нормативната уредба. Искаме да имаме устойчивост в бъдещите ни политики и най-важното – да има хоризонт за развитието на страната. За нас е ключово да се подготвим за новия финансов програмен период. Ние искаме не да говорим за милиарди, а за коефициент на полезно действие. Защото в развитието на регионите отиват пари, които обаче трябва да имат добавена стойност към кохезионната политика, към тази свързаност. Ние искаме са следваме единствения възможен евроатлантически път за страната ни и активно ще продължим да участваме в инициативата „Три морета“, подчерта още Цветанов. Той отбеляза, че заедно с Павел Вълнев са имали срещи с конгресмени и сенатори във Вашингтон и всички те са на мнение, че трябва да се разшири обхвата на тази инициатива и към нея да бъде привлечена и Гърция.

„Точно затова искаме тази дигитална, транспортна и газова свързаност да даде повече сигурност на държавите и да постигаме действително по-висок стандарт за всички български граждани“, заяви Цветанов. И заяви, че много хора са искали алтернатива на управлението и тя вече е факт – „Републиканци за България“. Водачът на листата в Смолян Димитър Трендафилов представи себе си и останалите кандидати. „Средната възраст на листата е 41 години, аз съм най-стар и дърпам годините нагоре. Листата е много млада, балансирана. Разпознаваеми са, местни хора. Нито един не е спуснат отгоре. Завършил съм Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, имам магистратура по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Работил съм в различни банкови дружества, като съм заемал и ръководни постове в банковата сфера, включително и в IT-сектора. Понастоящем от 4 години работя в София и съм представител на една фирма за международни превози на товари.“, каза Трендафилов. Втори е Асен Черешаров от Златоград. От 2015 г. е юрисконсулт на община Златоград. Бил е шеф на ОИК-Златоград на местните избори 2015 г. и 2019 г. Завършил е „Право“ в Пловдивския университет. Трета е Милена Гайдарова. Завършила е икономика, работила е като началник отдел „Местни данъци и такси“ в община Девин. В момента има частен бизнес в областта на счетоводството. Четвърти е Валентин Данаилов. Той има собствен бизнес и е родом от Доспат. След него е Мария Ангьозова – педагог, преподавател в училището в Павелско. Шести е Венцислав Шишков – два мандата кмет на село Загражден. Седми е Идриз Шабанов, завършил Стопанска академия „Димитър Ценов“, един мандат е бил кмет на село Гьоврен. Последна в листата е Деница Кисьова, която е завършила мениджмънт в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече