Business is booming.

Бойко Ноев: САЩ не са слепи как Борисов прегърна Херо Мустафа, но все пак прекара „Турски поток“

0

- Advertisement -

Бившият външен министър Даниел Митов се продаде и влезе в антуража на ГЕРБ. Обществото беше разделено на две: тези, които критикуваха „скаутите на Борисов“, които твърдяха, че позицията на сенаторите в САЩ е лична и че няма никакво значение, което е смешно, както и такива, които им повярваха. Това коментира бившият министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“. 

„Много не са чели текста на двамата сенатори, но те констатират, че продължаващата корупция, намаляващите медийни свободи, политизирането на съдебната власт и други заплахи за върховенството на закона представляват сериозни заплахи за върховенството на закона. Припомням, че България има най-ниската позиция в борбата с корупцията, българското правителство и съдебната власт трябва да работят сериозно за подкрепа на върховенството на закона за всички, но не само за някои. Медиите трябва да имат свободата да съобщават истината без да бъдат притеснявани“, коментира Ноев.

Това за мен е фактическо присъединяване към исканията на българските площади от лятото до ден днешен. Такова нещо аз в моята практика не помня. Някои биха казали, че е намеса във вътрешните работи, може би е така“, допълни бившият министър на отбраната.

Той се присмя на твърденията, че тази позиция е финансирана от Миню Стайков и Пламен Бобоков, които са подкупили американските сенатори. „Хората, които говорят глупости срещу двамата сенатори в някакъв момент ще усетят последствията от думите си. Това становище е в сайта. Моят прочит на становището е подкрепа на протестите в България“, коментира той.

Ноев коментира, че негови източници от целия свят му докладват, че премиерът Бойко Борисов не е долюбван в САЩ, както и на други места, заради неговата политика. „Къщата в Барселона и предполагаемото бащинство около къщата се знаят и тези, които го знаят най-вероятно ще се възползват. Преди време беше за чекмеджетата, той трябваше незабавно да опровергае тези неща, защото замазването и протакването ни покри със срам. Знаят се и фактите, защото той е прегърнал Херо Мустафа, но в същото време прекара Турски поток“.

Източник: „Евроком ТВ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече