Business is booming.

Радев уточни: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

0

- Advertisement -

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции

„Не съм опонент на правителството, а обективен коректив“. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.


Има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот, посочи Радев.
Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят индулгенция, а мотивите им били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече