Business is booming.

Друго мнение: Само 4 партии влизат със сигурност в новия Парламент

0

- Advertisement -

64% заявяват, че са разочаровани от третото правителство на Бойко Борисов, а за 19 на сто то „вдъхва доверие“

Само 4 партии влизат със сигурност в парламента, сочи проучване на ”Медиана”. Резултатът е интересен, ако е верен, защото показва, че математически ГЕРБ би могла да състави правителство само, ако не се е коалира с БСП или с партията на Слави Трифонов ”Има Такъв Народ”.

61% от българите са категорични, че ще гласуват на парламентарните избори през април


Висока активност прогнозира „Медиана“ в изследване, проведено между 22 и 26 февруари, представително за пълнолетното население на страната, по инициатива на агенцията.


Ако изборите са сега – само четири партии могат да бъдат сигурни, че ще преминат 4-поцентната бариера за влизане в парламента: ГЕРБ с 27,5%, които увеличават дистанцията си пред БСП. Според изследването „столетницата“ получава 24,2% от гласовете. Трети са „Има такъв народ“ с 15,2%, а след това е ДПС с 10,7, предава bTV.


Още четири формации са близо до бариерата: „Изправи се! Мутри вън!“ с 5 на сто, „Демократична България“ с 4,2%, ВМРО с 4% и новосъздадената коалиция на „Воля“ и НФСБ с 3,1%.


51% от анкетираните искат управление без участието на ГЕРБ, докато 21% искат сегашните управляващи да останат начело на държавата.28% нямат мнение на въпроса.


64% заявяват, че са разочаровани от третото правителство на Бойко Борисов, а за 19 на сто то „вдъхва доверие“.


Увеличили са се оптимистите за развитието на ситуацията у нас. 13% очакват подобрение на положението, а през декември те са били само те са били само 5 на сто. Все пак тези, които очакват влошаване, са много повече – 40%, а 34 на сто смятат, че промяна няма да има.


Изследването на „Медиана“ е проведено между 22 и 26 февруари и е представително за пълнолетното население на страната.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече