Business is booming.

Избори и ваксинация: Печелят тези, които постоянно ни пречат да живеем нормално!

0

- Advertisement -

Ваксинацията срещу коронавирус в България върви. Това може да го повярваш, ако слушаш официалните лица – големите шефове, които не са точно шефове, защото всъщност само дават препоръки, а Бойко Борисов накрая казва. И Делян Пеевски също казва. Върви работата, ама не съвсем.

Официалните обяснения – защото няма достатъчно количество ваксини. Защото българите са скептици. Защото нещо си друго. Важното е, че вината не е на държавата – тя милее за нас! Тя дори информационна кампания за ваксинацията ще ни прави – здравният министър така каза на главните редактори на сума медии в края на 2020 и началото на 2021 година.

Още не я прави обаче, защото сме такива гадни скептици – ето, доц. Кунчев отива в книжарницата и като види книга за това колко хора умрели от ваксини, много ясно, че няма да прави информационна кампания за ваксини – с такова подливане на вода как да я прави?!

Да не би да ѝ е работа на държавата да се справя с трудни проблеми – много ясно, че не, на баницата мекото и на работата лекото! И е права държавата – ние сме си виновни. Последните 30 години допуснахме такива хора на власт и с власт, че всякакво доверие към обществените институции изчезна. Точно това сега е проблемът, когато трябва да реагираме като общество – не вярваме. Не вярваме, защото ни лъгаха безброй пъти.

Същевременно от толкова лъжи и затъпяхме – вече трудно успяваме да разберем кога не ни лъжат. Пък и рядко се случва да не ни лъжат, та е разбираемо да пропуснем. Искам да кажа нещо дълбокомислено, с което да преобърна нещата, обаче не мога – ще е като да пренапиша физичен закон. България е в състояние, описано от първия закон на Нютон: Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние. Външна сила, която да е достатъчно голяма, че да промени състоянието ни, няма. Така че остава пак да правим това, което си правим от десетилетия – да се свиваме, че да не стане по-лошо.

И колкото и да е грубиянско, бих казал, че коронавирусът може и да помогне – ако измрат или се стреснат достатъчно от тези, които се свиват, балансът на силите ще се промени. Само такива сили на природата може да ни извадят от настоящата инерция – сами го докарваме само до „Мутри, вън“ и не ги натикваме в ъгъла – само им подвикваме. То комай и мутрите отдавна са повече от викащите. Така и на коронавируса само подвикваме, докато ни минава един по един, като можем просто да го натикаме в ъгъла с една игла.

Обаче все пак надежда мъждука, крие се в Неволята – вижте само какво стана в петък (19 февруари). Пробваха мъдрите ни държавници да видят как ще е при свободно пускане на ваксини и щом „Пирогов“ отвори врати за всички желаещи да се ваксинират, за 1 ден само бяха ваксинирани около 14% от всички ваксинирани с 1 доза до този момент! После вече взе да се разбира къде още може да си сложиш ваксина, но не наведнъж, а така, на парче – по-апокрифно, явно пиар стратегия! Защото избори идват!

Ясно е обаче – държавата и тук е ненужна, хората сами ще се оправят, просто не трябва да им се пречи! Но като гледам как на седмична база тихо и кротко си върви разрастване на епидемията, точно за изборите, когато можем цивилизовано да се отървем от най-лошото проявление на същността ни, а именно сегашните управляващи, ще сме в състояние на неконтролируемо увеличение на заразата.

И тогава печели същото това статукво, което сега дори не направи разбираема широка кампания къде точно и при какъв ред можеш да идеш да се ваксинираш свободно, а трябва да се информираш през групи и страници във Фейсбук и през все още вършещи някаква работа медии! Печелят тези, които постоянно ни пречат да живеем нормално!

Автор: Ивайло Ачев

Източинк: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече