Business is booming.

Животът на управляващите: Ден да мине, друг да дойде. До следващия „нелеп“ закономерен инцидент

0

- Advertisement -

За степента на дехуманизация на властта най-ярко свидетелства реакцията на убитото от ток момче. След откровено тъпото обяснение с мокрите обувки и възмущението и Борисов и Фандъкова изпаднаха в ступор и буквално се скриха като мишки.

Това написа като коментар на случващото се в обществено-политически план в държавата анализаторът Илиян Василев в личния си профил във Фейсбук.

Не за пръв път го правят – има ли нещо за което трябва да се поеме някаква отговорност, а в случая всички се изпокриха, прилагат Тодор Живковата тактика , лягаме на дъното и си траем, окато отмине бурята. Утре, в други ден, ще назначат виновен, Борисов и Фандъкова ще наредят „проверка“ на всички шахти по земното кълбо – ситуационна реакция, Гешев ще „поеме под личен контрол“ разследването. Медиите на властта ще покажат загриженото и ядосаното „първо лице“.


Един куп предавания от развлекателен тип и сутрешни блокове ще кършат ръце и възмущават в ефир, както направиха след смъртта на Милен Цветков, от същата телевизия и същото предаване, което го беше унизило. Като че същите „колеги“ не са виновни за тази принизена от развлеченията чувствителност и отсъстваща отговорност на власт и общество.


В допълнение придворни ще се възмутят че трагедията се използа за политически цели и така три дни, докато „потънат“ отново в блатото на собственото нищожно съществуване.
Нито свян, нито страх от Бога нямат! За това получават от владици медали, вместо покаяние и опрощение.


Не че са пряко виновни за оголените кабели и за смъртта на момчето. А за това, че вкараха чалга във властта, че няма правила, че законите се заместват от рушвети, калинки се назначават вместо професионалисти, има безотговорност вместо емпатия и солидарност. За срива на човешките ценности и нрави, които започват от самите нас.


Ден да мине, друг да дойде. До следващия „нелеп“ закономерен инцидент.
Бог да пази децата и невинните, защото тези с властта няма да го сторят!

Автор: Илиян Василев

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече