Business is booming.

БСП побърза да уточни: С ГЕРБ сме непримирими врагове, нетипично е да има скрити договорки

0

- Advertisement -

Нова патриотична коалиция на политическата сцена. НФСБ и „Воля“ ще се явят заедно на изборите на 4 април. Но какви са нагласите на БСП? Консолидирани или разединени са социалистите?

„БСП не е толкова проста партия, както някои се опитват да я изкарат. Тя има вътрешен рефлекс. Обикновено вътрешно-партийната дискусия никога не спира. Проблемът е, че тя излезе извън рамките на вътрешнопартийния живот и стана част от общественополитическия живот. Винаги преди важна битка всичко се забравя, редиците се построяват“, заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Той коментира и напрежението, което се създаде заради кандидатдепутатските листи на БСП.

„Невинаги има доволни от водачите. Но е въпрос на подход на самия водач да убеди хората в региона, че той ще направи най-доброто за тях. Остава съмнението, че неудобните хора са отстранени от водаческите места, но това е решение на националното ръководство и Националния съвет“, добави Паргов .

А по думите му изваждането на нови лица е нормален процес в политиката.

Въпросът е дали тези лица са подготвени и дали тези, които те ще заменят, как ще отстъпят. Това е много тънък момент, за да няма обида“, подчерта лидерът на БСП-София.

Паргов отрече и появилите се твърдения, че БСП има скрити договорки с ГЕРБ.

„Нетипично е да има такава договорка, и то от гледна точка на цялото поведение на БСП в последните 4 години. Ние сме непримирими врагове. Всички искат да победят, но на много малко е прогнозирано да се случи. С поведението си в последните 4 години показахме, че нямаме нищо общо със статуквото, което се създаде в последните 10. Оставаме с впечатление, че управляващата коалиция за първи има нужда от ниска избирателна активност, а тя ще е ключова в крайния резултат. БСП има реални шансове да спечели тези избори, защото ГЕРБ не са били толкова слаби, колкото са в момента“, посочи още депутатът.

Социалистът смята, че изборите и политиката през последните 10 години са се превърнали в технология. И подчерта, че протестният вот ще бъде решаващ.

Източник: Bulgaria ON AIR

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече