Business is booming.

Писмо на един баща до Радев: Спрете да лъжете! Моят заварен син беше на купона с Вашия син

0

- Advertisement -


Vasil Rusev, родител на момче, участвало в купона със сина на президента Румен Радев, написа гневно писмо до президента в социалната мрежа: Г-н Радев! Ехоооо !!!! Разочарован съм! Много съм разочарован. Разочарован съм от вас и като човек и като главнокомандващ и като уж обединител на нацията и като „президент“. Особено трудно ми беше да напиша последното, дори и в кавички. Току-що гледах по телевизията изявление, че синът ви не е присъствал на въпросния, печално известен вече, купон, в нарушение на противоепидемичните мерки! СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ!

От къде съм наясно, че лъжете ли-много просто, ами моят заварен син беше съученик с тотално изоставеното от вас момче и беше на същия този купон. (Моят заварен син вече си понася последствията. А вашият ?). Но нека се върнем малко назад – детето ви малтретираше всички в училище, ала никога не беше наказван. Защо ли? Сигурен съм, че той не е лошо момче, дори съм чувал, че е много умен, но вие очевидно нямате никакъв контрол над него, не ви интересува, и вероятно никога не сте му казали две истински бащински думи. Жалко!

 Не е толкова страшно, че младежи са купонясвали-колкото и да не е правилно в сегашната ситуация, няма страшно, че са арестувани, дето се вика ако не са те прибрали поне веднъж, не си живял, но да излизате с изявление, че случилото се е неистина, и синът ви не е бил на събирането е ДЪНО ! Това е жалко. Появете се и постъпете мъжки, щом историята вече е раздухана! Това да се криеш, да лъжеш и извърташ е специфично за един тип хора, от които се надявам, че не сте. Много рядко си позволявам да избухвам по този начин, но не мога да се удържа този път !  По-късно постът на Vasil Rusev, който се превърна в хит в социалните мрежи, беше изтрит. Остава да разберем доброволно ли ? Или под натиск ? А може би постът е бил докладван на админите на Фейсбук, както понякога се постъпва организирано, за да се изтрият неудобни някому коментари.Така Васил Радев, писател и артист, собственик на продуцентската фирма Ape Tunes, постави  в неудобно положение държавния глава, който отрича тези факти. 

А пък Георги, 17-годишният син на българския президент, разпали отново войната между институциите.Точните факти вече са известни – компанията от 14 младежи празнува 18-ти рожден ден на приятел, наемайки апартамент на булевард “Христо Ботев”. Според обясненията на групата един от тях излязъл на балкона, спънал се и при падането бутнал камък, който уцелил минувач. Вероятно пострадалият извикал полиция, а полицията се въздържа да посочи, че сред групата е и синът на президента на България.

Неофициално историята стига до ПИК и оттам заживява свой живот.Медиите търсят официално потвърждение, каквото не получават. Самият Радев два дни мълчи, давайки възможност на случката да се вихри из публичното пространство в най-различни варианти, съпроводени от най-злостни коментари.  

Вместо това се появява съобщение на пресцентъра на МВР “Във връзка с множество запитвания от медии уточняваме: на територията на столицата през изминалата нощ са извършени множество проверки от екипи на СДВР съвместно със СРЗИ за спазването на противоепидемичните мерки, определени със заповед на министъра на здравеопазването. При една от тях полицаите са реагирали на сигнал за струпване на граждани и се хвърлят предмети на хора…Всички непълнолетни са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РПУ“. В понеделник “24 часа” детайлно уточнява, че Георги наистина не е бил задържан, но е бил отведен вечерта в събота в същото това районно управление на МВР за установяване на самоличността, тъй като не е носил лични документи. Репортерите на медията се срещат с двама от групата и с разрешението на техните родители описват детайлно и точно ситуацията. Детето не е имало документ за самоличност, никой от родителите не е отишъл да го прибере от РПУ-то и се е наложило един от пълнолетните участници в купона да го заведе през нощта до дома му. 

Здравният министър Костадин Ангелов, попитан в понеделник дали в историята с компанията от столичния булевард “Христо Ботев”, става дума за сина на Румен Радев, професорът казва дословно: “Да, мога да потвърдя, че това е така – синът на президента е бил това. Повече не мога да ви кажа. Ние не провеждаме разследвания.” В понеделник вечер очевидно раздразнен от думите на министъра, президентът чрез своя пресцентър съжали, че “представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини” и погазват правата на непълнолетните. Час по-късно по Нова телевизия главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов продължи темата с категоричното твърдение, че “синът на президента не е участвал в шумно празненство и не е бил задържан от полицията. “Морално недопустимо е министър на здравеопазването да обсъжда по този начин непълнолетен”, казва Стоянов. Малко по-късно във фейсбук Васил Русев реагира гневно на телевизионната изява на най-близкия сътрудник на президента.“Спрете да лъжете!”, постна мъжът, който е писател и артист, чиито заварен син е съученик и участник в купона заедно с Георги Радев.  


Пред „24 часа“ Русев  потвърждава написаното в поста и обяснява, че застава зад своите думи, но е изтрил текста по молба на бащата на заварения си син, за да не създава излишни проблеми на детето в училище. Това са фактите. Синът на Румен Радев е бил на празненството. В понеделник не се е явил с родителите си в полицейското управление. За съжаление президентът не събра смелост да защити сина си, вместо това използва институцията, за да напада тези, които изнесоха истината.

Източник: „24 часа“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече