Business is booming.

Павел Вълнев: Броени дни след като призовах за строг мониторинг над последните закони на НС първият резултат е налице – спряха вреден закон за горите

0

- Advertisement -

„Хора, вие сте сила! Запомнете това! Преди два дни призовах гражданските организации в България да подложат на строг мониторинг последните закони и поправки, които гласува 44-то народно събрание, преди да отиде в историята. И ето, първият резултат е налице – няма да бъде разрешено изсичането на близо 4 милиона декара гори (три пъти по-голяма площ от тази на Странджа планина).

Това написа във Фейсбук си зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

„Част от управляващите – тези от ВМРО – бяха планирали да го направят с промяна на закона не за горите, а за пчеларството! Надяваха се така да остане незабелязано. Но само за два дни парламентът беше залят от около хиляда аргументирани протеста. Така депутатите бяха принудени да оттеглят текста още на ниво комисия. Горите ще дишат. И ние ще дишаме с тях.Честита победа, граждани!

Продължаваме да следим отблизо какви ги вършат в последните си дни тези депутати.“

Припомняме, че след подписка от гражданите парламентарната комисия по земеделие в НС отхвърли с мнозинство предложението на депутата Александър Сабанов от ВМРО кметовете да разрешават сеч в земеделски земи и така бяха спасени много декари гори от сеч.

Това е пореден пример, че гражданите могат да отстояват справедливи каузи, които са в полза на всички хора и на природата.

Преди няколко дни Павел Вълнев написа във фейсбук страницата си, че последните дни на настоящото Народно събрание трябва да се подложат на строг мониторинг, за да не се приемат тихомълком вредни закони и поправки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече