Business is booming.

Доц. Драганов: Туризма го чака икономическа смърт, а не такава от Ковид-19

0

- Advertisement -

Конфликтът между ресторантьорите е изкуствен, не би трябвало да съществува, заяви експертът

Противопоставянето между ресторантьорите у нас е плод на лошата политика, водена от Министерството на туризма през последните години. Това заяви председателят на Института за анализи и оценки в туризма – доц. Румен Драганов, в  предаването „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR .

От БХРА се разбраха със здравния министър заведенията да отворят на 1 март, а други ресторантьори са против и настояват да започнат работа от 1 февруари, както бе предвидено по-рано.

Това е изкуствен конфликт, той не би трябвало да съществува. Съпротивлението не може да бъде вътре в самия бранш. Заплахата е външна – тя се нарича пандемия и политики на съответната страна“, заяви доц. Драганов.

Според него спирането на една или друга дейност и всичко, което спира туристи, е правилно от гледна точка на министъра на здравеопазването за спиране на пандемията.

Това, което ни чака, е икономическа смърт, тя няма да бъде от коронавирус. Заплахата за хората, които работят в туризма, няма нищо общо със здравеопазването“, категоричен бе доц. Драганов.

Според него трябва да се научим да управляваме и да живеем в криза.

„Помощта от държавата няма да бъде достатъчна. Очакванията надхвърлят възможностите“, каза още доц. Драганов.

Източник: Bulgaria ON AIR

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече