Business is booming.

Много въпроси около изборите на 4 април: Кое е ясно и кое не?

0

- Advertisement -

В последните дни се наслушахме на доста тези, които отиват отвъд Изборния кодекс. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по отношение на дебатите около промените на Изборния кодекс у нас преди парламентарните избори на 4 април.

Народните представители всекидневно ни изненадват с антипрактики. Стремежът е всичко да приключи бързо и съвсем формално, изрази мнение доц. Киселова. Тя подчерта, че във Кодекса на добрите практики на Венецианската комисия са посочени кои промени не бива да се правят преди избори. Абсурдно е да твърдим, че когато се улеснява участието на гражданите в избори, да не се пипа Изборният кодекс. 

Сериозен натиск има и върху Централната избирателна комисия.

Добре е да се детайлизират нормите, тъй като граждани, поставени под карантина, ще трябва да гласуват. Доц. Киселова обясни, че не се урежда въпросът как ще се провежда предизборната кампания, тъй като традиционната такава няма да бъде възможна.

Доц. Киселова отбеляза, че не е повдигнат и въпросът как ще се предават изборните материали, тъй като към момента вероятно ще има струпване на хора.

Преподавателят попита и как ще се преброяват резултатите – няма правила за химикалки, за ръкавици. Всичко това очаквах, че министърът на здравеопазването ще го обяви като протокол, коментира още изборният експерт.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече