Business is booming.

„Републиканци за България“: Навални трябва да бъде освободен! Гласът на истината не може да бъде заглушен

0

- Advertisement -

Политическа партия „Републиканци за България“ остро осъжда ареста на опозиционния руски лидер Алексей Навални след завръщането му в Москва от лечение в Германия. След като опитът за покушение срещу живота му се оказа неуспешен, авторитарният режим в Кремъл се опитва да заглуши гласа на своя най-голям критик с наказателно-административни мерки, позовавайки се на скалъпени дела и обвинения от предишни периоди.

Това се казва в позиция на ПП „Републиканци за България“ по повод арестуването на опозиционния лидер Алексей Навални в Москва на 17 януари 2021 г.

Гласът на истината не може да бъде заглушен. Стремежът към свобода и демокрация не може да бъде потиснат, допълват от формацията.

Подкрепяме изразените в този смисъл позиции на ЕС, САЩ, отделни европейски държави и смятаме, че е необходимо да се предприемат последващи действия за защита на базисните човешки права – да говориш и да се сдружаваш без страх от наказание, пише още в позицията на „Републиканци за България“.

Една цяла държава срещу един свой гражданин – показва както демонстрация на сила, така и доза притеснение. Демократично мислещите граждани на Руската федерация имат нужда от подкрепа, за да се чуе по-силно гласът им и притеснението на Кремъл да се засили, посочват още в публикацията.

„Политическа партия „Републиканци за България“ призовава за незабавно освобождаване на Алексей Навални и гарантиране на гражданските му права, както и властите да отворят криминално разследване на отравянето на Навални и всички отговорни да бъдат изправени пред правосъдието в честен процес“, завършва позицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече