Business is booming.

Румен Петков: Прокуратурата се държи като организирана престъпна група

0

- Advertisement -

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, която се ръководи от Бойко Борисов, защото прикрива престъпленията на Борисов, на Джамабазки, престъпления и сигнали, които аз съм пратил. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Именно случаят с евродепутата Ангел Джамбазки и сигнал срещу него за груба хулиганска проява, която застраши живота и здравето на десетки граждани, подаден от Петков стана повод председателят на партията да бъде призован в Софийска градска прокуратура.

Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика да ни пита за Ангел Джамбазки, за нещо, което е очевиден факт. Бях призован в Софийска градска прокуратура в нейния специализиран състав по повод сигнала, който съм пусналПетков коментира, че двумесечното забавяне на прокурорските действия по случая сочи, че обвинението е в съучастие към подобен тип хулиганство и посегателство върху живота на хората.

Засегната бе и темата за случая със снимките от спалнята на премиера Борисов. Председателят на АБВ-София Христо Колев определи като скандални и позорни действията по разследването на събитията около снимките от спалнята на премиера и представи пред медиите резултата от изискана по ЗДОИ информация от Софийската градска прокуратура. Той припомни, че ПП АБВ поиска информация по разследването в две писма до СГП – за копие от постановлението, с което се спира наказателното производство и за имената и квалификациите на прокурорите и експертите, работили по случая.

Отговорът на първия въпрос бе, че това не е обществена информация и поради тази причина такова не може да ни бъде предоставено въпросното копие. От СГП обаче предоставиха имената на прокурорите, които спряха разследването по казуса със снимките и видеозаписа от резиденцията на премиера – Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Колев припомни и други случаи, при които разследването стигна до задънена улица, независимо от достатъчното количество събрани материали, като, примерно, „Суджукгейт“.

Пред медиите Христо Колев съобщи, че в писмо до Европейската комисия ПП АБВ ще изиска информация за ваксините срещу COVID-19 – за броя, който България е заявила, каква е единичната цена и фирмата, от която са заявени. Причината ПП АБВ да се обърне директно към ЕК е отказ от страна на българското здравно министерство да предостави тази информация, като се позовава на, най-общо, клаузи, които не позволяват оповестяване на подобна информация, освен ако ЕК не разреши.

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече