Business is booming.

Павел Вълнев: МВнР няма никаква готовност за изборите, статуквото има интерес от ниска избирателна активност

0

- Advertisement -

„Трябва да се осигури правото на глас на всеки български гражданин“, това пише във Фейсбук страницата си зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

И още:

След обявената от президента Румен Радев дата на предстоящите парламентарни избори – 4 април, „Републиканци за България“ призоваваме изпълнителната и законодателната власт да се ангажират и да направят необходимите промени, така че да бъде дадена възможност за гласуване на всеки български гражданин.

Към този момент министерството на външните работи няма абсолютно никаква готовност за гласуване на над 2 милиона българи в чужбина, което означава, че правителството и респективно – статуквото има интерес от ниска избирателна активност.

Недопустимо е да бъде ограничено конституционното право на глас на българските граждани, живеещи извън пределите на България.

Гласуването по пощата е прието в страните с развити демокрации – не виждаме причина да не бъде приложено и у нас.

Преди малко повече от месец съседна Румъния направи именно това и над 40% от гласоподавателите извън пределите ѝ осъществиха правото си на глас по този начин.

Трябва да се осигури онлайн излъчване в реално време на броенето на бюлетините в секционните комисии, за да бъде максимално прозрачен изборният процес.

ПП „Републиканци за България“ изразяваме готовността си за явяване на парламентарните избори на посочената дата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече