Business is booming.

Дипломатът Симеон Николов: Държавата ли да ремонтираме или да въведем нова специалност «Операции от морално дебелоочие»?!

0

- Advertisement -

Какво става, бе хора? Няма горещини, а за броени минути откакто съм в мрежата двама изтрещяха– един «зам.министър» и една «писателка».

Това написа като коментар в лични си профил във Фейсбук дипломатът Симеон Николов по повод сътресенията в политическия живот в унас.

В какво мутира един младеж, назначен от ГЕРБ направо за зам.министър на външните работи, без едни ден стаж в тази професия? Този хлапак нарича президента на държавата ни «тотално неграмотен», човека, който още на млади години е оценен в най–реномираната академия в света като «бъдещ стратег». А това паленце няма не само представа от дипломация, но и елементарна култура, да не говорим за работата на институцията Президент, за да си позволява да дава оценки за «нищоправене».

С внушението за «заиграване» и «авантюринстичен» подход на президента би могъл да въведе в заблуждение само хора, които стоят на още по–ниско интелектуално ниво от този младеж, ако въобще има такова.

Самонадеяност на човек, който си позволява да да твърди, че отговорността на президента била «нула». Време е и медиите да помислят за малко повече хигиена в отразяването на такива недоразумения, с които ГЕРБ напомпа администрацията през последните 11 години. Свързването на това име с поста заместник министър на външните работи на Република България е СРАМ! Истинска карикатура дори на партията си. На такива ако им дадеш криле ще оплюят всичко и всички. Но в случая изглежда са много уплашени от предстоящата си политическа смърт. А хлапакът, който заплашва президента с «политически последствия» трябва да си припомни една мисъл на Марк Твен, ако не е «еднокнижник» като партийния си лидер:»Да се нарича «ние» в изказваниата и в печата имат право президентът, главният редактор и ……болният от тения». А предвид конкретното лице, може да добавим и онези, които се чувстват пренебрегнати, дори когато ги е отминала пандемията.


Вторият изтрещял днес е една «писателка». Научавам го от поста на уважавания от мен историк Петър Ненков. Някоя си Надежда Любенова заявила във вестник «Марица», че шестте дечица от с. Ястребино били убити от партизани, за да не ги издадат, а не от жандармеристи. То е ясно, че фалшифицирането на историята мина вече всякакви граници. Но държавата ли да ремонтираме или да въведем нова специалност в хирургията «Операции от морално дебелоочие»?! Или да разработим таблетки против «изтрещяване», тоест оглупяване?!

Автор: Симеон Николов

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече