Business is booming.

Първан Симеонов: Хората разпознават лицемерието – колкото повече играеш, толкова повече потъваш

0

- Advertisement -

Има един голям урок от американската история – хората вече разпознават лицемерието, политиканстването. Колкото повече играеш, толкова повече потъваш в плаващите пясъци. Един открива път, пък той се срутва на следващия ден. Друг говори сума ти време срещу ГЕРБ, пък сега най-модната градска мълва е дали няма да си сътрудничат ГЕРБ и БСП в следващия парламент. Трети събира партийни застъпници и го нарича гражданско наблюдение. Народът ще разпознае всичко, ако види лицемерие. Играйте по-малко. Хората не са толкова глупави и има много източници на информация. Всичко може да се разбере. Дълбокото ми

Това заяви пред Нова телевизия социологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл“. Заедно с него в студиото бе и Евелина Славкова от „Тренд“.

Славкова определи като притеснително усещането за съмнение в честността на изборите още преди самия вот.

Още в началото на годината, преди изобщо да знаем датата, се заговори, че изборите ще са нечестни. Големият проблем е, че хората започват да го очакват. Притесняват ме тези неща – паралелна гражданска избирателна комисия. Не сме решили проблема с машините, но говорим вече за гласуване по пощата. Конструирането на разказ за липсата на честност води до загуба за всички политически формации„, допълни тя.

В тази политическа киша, в която се намира България, ще спечели всеки, който даде ясен хоризонт и каже нещо твърдо„, отсече Симеонов и допълни:

Президентът каза нещо и добро или лошо то зазвуча. Щансът е да се види дали може по-добра дата. Няколко неща са сигурни – технократите постоянно ще казват, че не знаят кога ще има коронавирус и кога не. Ясно е, че при по-ранна дата президентът Радев може да се надява евентуално да назначи служебен кабинет. Ако стане по-късно, ще влезем в ония три месеца, в които той няма право да разпуска НС. Но всичко е в ония сметки без основния кръчмар – коронавируса„.

Той посочи, че второто сигурно нещо е, че ако ГЕРБ спечелят изборите, опозицията ще обяви изборите за нечестни, каквото и да се случи.

Освен това, каквото и да се приеме сега – машини или не, поща или не, два дни, три дни… това ще се приеме за толкова кратък период, че част от хората ще се отнесат към него като към ваксините“, допълни още Симеонов.

Източник: Нава телевизия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече