Business is booming.

Интересът клати феса: Фирма с 10 лв. капитал взе три плажа на концесия

0

- Advertisement -

Цените на шезлонга и чадъра на Офицерския плаж във Варна ще растат през годините

Министерският съвет определи концесионери на шест морски плажа, съобщи правителствената информационна служба. Два от тях ще се стопанисват от „Съмъртийм“, която е учредена преди 2 години с 10 лв. капитал. Други два плажа са за фирма „Миг Варна 2014“, а по един взимат „Кънпет 17“ и „Палма 2019 Тоталс“.

Цените на принадлежностите – чадър и шезлонг варират от 7 до 10 лв. за целия срок на концесията за плажове „Робинзон“ в Несебър, „Сахара 2“ край Варна и на двата плажа на Кранево.

За Офицерския плаж на Варна обаче цените на шезлонга и чадъра ще растат по време на концесията. В началото те ще са по 5 лв., а в края на концесионния договор ще достигнат 20 лв. Това става ясно от отговора на Министерството на туризма до Mediapool.

„Съмъртийм“ взима плажове в Несебър и Кранево

Регистрираното в София дружество „Съмъртийм“ ЕООД е определено за концесионер на два плажа. Единият е „Робинзон“ в Несебър, а другият е централният плаж в Кранево.

Това е трети плаж за „Съмъртийм“, след като през миналата година компанията взе на концесия и централния плаж на Шкорпиловци.

Дружеството е основано през 2018 г. в София с капитал от 10 лв. Предметът му на дейност е хотелиерство и ресторантьорство. Първоначално негов собственик е 21-годишният Николай Йорданов Господинов, който през август 2020 г. продава компанията на 30-годишният Борис Севдалинов Гюнелиев, сочи справка в Търговския регистър.

Концесията на „Съмъртийм“ за плаж „Робинзон“ в община Несебър е за срок от 15 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 66 089 лв. без ДДС. За следващите години се определя по утвърдена методика, като предложения от концесионера размер на роялти е 4.50 на сто без ДДС. „Съмъртийм“ обещава да инвестира 56 862 лв. с ДДС в спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, е посочено в съобщението на Министерския съвет. През целия срок на концесията за чадър или шезлонг ще се плаща до 10 лв.

Другият плаж, който „Съмъртийм“ ще стопанисва, е „Кранево – централен“ в община Балчик за срок от 20 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 119 387 лв. без ДДС. За следващите години се определя според методиката, като предложения от концесионера размер на роялти е 6.10 на сто. Концесионерът е обещал да инвестира 35 892 с ДДС. Цената на чадър или шезлонг на плажа ще е до 10 лв.

През 2020 г. „Съмъртийм“ взе на концесия и централния плаж на Шкорпиловци за срок от 20 години. Там също ще се плаща до 10 лв. за шезлонг или чадър. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка година е определен според методиката и предложения от концесионера размер на роялти от 4.50 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година е 25 409 лв. без ДДС, а обещаните инвестиции – 140 568 лв. с ДДС.

„Миг Варна 2014“ ще стопанисва два плажа във Варна

Компанията „Миг Варна 2014“ взима на концесия два плажа в община Варна за 20 години. Единият е „Сахара 2“, а другият е „Офицерски – запад“.

Дружеството „Миг Варна 2014“ е създадено през 2014 г. с капитал от 500 лв. Негов собственик е Александър Венелинов Александров от основаването му до днес. Дейността ѝ е свързана с ресторантьорския бизнес. През миналата година компанията е подпомогната с 3700 лв. по Covid мерките от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

За плаж „Сахара 2“ в община Варна размерът на концесионното възнаграждение за първата година е 38 154 лв. без ДДС, а за всяка следваща се определя по методика плюс предложения от концесионера размер на роялти от 6 на сто. Обещаните инвестиции са 144 313 лв. с ДДС. За целия срок на концесията цената на чадър или шезлонг ще е до 7 лв.

За плаж „Офицерски – запад“ във Варна размерът на концесионното възнаграждение за първата година е 14 662 лв. без ДДС, а за всяка следваща се определя по методика плюс предложения от концесионера размер на роялти от 2 на сто без ДДС. Цените за плажни принадлежности обаче ще растат за срока на 20 годишната концесия. Те тръгват от 5 лева за първите шест години на концесията, преминават през 7 лв. и 10 лв., като за последните пет години могат да достигнат до 20 лв. за един брой.

„Кънпет 17“ взима плаж „Офицерски – изток“

Дружеството „Кънпет 17“ ЕООД е определен за концесионер на плаж „Офицерски – изток“ във Варна. За първата година то ще плати концесионно възнаграждение от 18 858 лв. без ДДС, а за всяка следваща година според методиката плюс предложения от концесионера размер на роялти от 2.20 на сто без ДДС. Цените за чадър или шезлонг ще растат през годините, като тръгват от 5 лева за първите шест години на концесията, преминават през 7 лв. и 10 лв., като за последните пет години могат да достигнат до 20 лв. за един брой.

„Кънпет 17“ е основано през 2018 г. във Варна с капитал от 100 лв. Преметът му на дейност е хотелиерство и ресторантьорство. Негов собственик е Дирон Любомиров Ръсовски. С друга своя фирма – „Л Гард 17“ ЕООД, той е бил наемател на плаж „Офицерски – запад“ през 2017 г.

„Палма 2019 Тоталс“ е концесионер на „Кранево юг – 1“

Обединението „Палма 2019 Тоталс“ ДЗЗД е определено за концесионер на плажа „Кранево юг- 1“ в община Балчик за срок от 20 години. През първата година то ще плати годишно концесионно възнаграждение от 22 164 лв. без ДДС, а за всяка следващата се определя по методика плюс роялти от 10.50 на сто. Обещаните инвестиции възлизат на 46 887 с ДДС за срока на концесията. За чадър и шезлонг на плажа ще се плаща до 8 лв.

Равни дялове в регистрираното по Закона за даърженията и договорите дружество „Палма 2019 Тоталс“ имат фирмите „Палма 2019“ и „Тоталс“. Управител на обединението е Петър Георгиев Началников, който е разкрит като агент на Държавна сигурност по времето на социализма, като е бил осведомител и сътрудник. От 1991 г. до 1999 г. Началников е бил общински съветник в Балчик.

Източник: Mediapool.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече