Business is booming.

Предизборно: БСП се разцепи, пловдивската организация свали доверието си от Нинова

0

- Advertisement -

Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие от Изпълнителното бюро на БСП на извънредно заседание. Това стана с декларация, изпратена до медиите. Безпрецедентната декларация на „червените“ идва след като бюрото, ръководено от лидера Корнелия Нинова, реши да предложи на Националния съвет Георги Гергов да бъде изключен от партията.

От изявлението на пловдивската организация става ясно, че Националният съвет не може да изключи Гергов, защото той сам е напуснал НС в края на декември. Според социалистите от града под тепетата причина за сваленото доверие са системно нарушаване на Устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история„, пишат пловдивските социалисти.

Пловдивската организация на БСП, която е втора по големина в страната, остро реагира „на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите“. „Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава“, допълват от БСП – Пловдив.

Те са категорични, че социалистите от областта и страната „не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми“.

Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия“, завършват изявлението си „червените“ от Пловдив.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече