Business is booming.

Стефан Цанев: Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците

0

- Advertisement -

Писателят Стефан Цанев изрази надежда избирателите на предстоящите парламентарни и президентски избори да бъдат много внимателни, защото: ”Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците”.

Да се научим да се обичаме„. Това послание за 2021-ва година отправи пред БНР писателят, поет и драматург Стефан Цанев. Той изрази оптимизъм годината да бъде по-добра от изтеклата и уточни, че ако бъде победена пандемията от Covid-19, това със сигурност ще направи 2021-ва позитивна.


Стефан Цанев изказа мнение, че българите вече не обичат себе си: „Превръщаме се в народ, който мрази себе си. Другите народи се гордеят, че са финландци, германци, чехи. При нас изчезна тази гордост“.

По думите на поета дори и смъртта не е успяла да обедини партиите в България:

Всяка партия е от един и същи народ – от българския народ, не може политическите противоречия да са толкова непоносими, както ни се разиграват пред очите. Това е много лошо и създава допълнителна тягостност в душите на хората. Това замерване с трупове, ако трябва да говорим с метафори, е нещо ужасно„.

Той коментира, че всяка демокрация, която стигне до своята непоносимост, се изражда в диктатура:

„Много погледи са отправени натам. Има личности на нашата политическа сцена, които се надяват на президентска република, на единовластие – до пълното отстраняване на партиите. Това не е случайно, но е много опасно“.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече