Business is booming.

Писателят Димитър Недков: Тази нулева 2020-та година ни показа, че трябва да се научим да живеем в катастрофа

0

- Advertisement -

Коронавирусната пандемия промени филосифията на живота ни. Промени се генерално. Никога няма да заживеем предишния живот. Това, което се случва на света от тази нулева 2020 г., няма да бъде ограничено само в медицинското измерение на сполетялото ни. Светът е изправен пред нова парадигма – нов тип мислене“, каза писателя Димитър Недков в „Денят ON AIR“.

Според него един от най-важните изводи е, че трябва да се научим да живеем в катастрофа. По думите му вече е променен смисълът на живота.

„Преди беше просперитет, а сега е оцеляване, оживяване“, подчерта писателят пред Bulgaria ON AIR  и добави, че пандемията е променила технологията на календара.

Недков отбеляза, че няма как да не свикнем с новата реалност и акцентира върху нашето отношение към света. На мнение е, че настъпва период на завръщане на империите. Светът нямало да бъде еднополюсен и с един господар, който да диктува световния ред.

„Формира се света троица – САЩ, Русия и Китай. Америка след 2020 г. окончателно затвърди мнението, че имаме дълбоко компрометирана демокрация. Нямаме връщане към офлайн света. Вече навлязохме в цифровия тоталитаризъм. Наблюдаваме обединение на глобалната цифрова йерархия, което диктува дневния ред на човек от неговото събуждане. Ще живеем под тотален контрол“, подчерта гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Според него ни предстои ваксинационен расизъм, в който някой ще казва с какво може и не може да се ваксинираме, но по идеологически причини.

„Отнема се свободата на неконтролируемото придвижване по целия свят. Кой се движи? Сега като ни сложат и по едно ваксинационно паспортче – става тотален контрол“, посочи Недков.

„Две са обществените функции, които са като скачени съдове и всяка произтича от състоянието на другата – образованието и здравеопазването. Как ще накараш необразования човек да се ориентира в една сложна пандемична обстановка. Той е готов на поддаване на паника и на всякакви манипулации“, категоричен е писателят.

Източник: BulgariaONair.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече