Business is booming.

Валентин Вацев: Радев съзнателно прави радикална услуга на ГЕРБ, ако не ревизира дата на изборите

0

- Advertisement -

Ако 28 март, която в първата възможна дата, не се ревизира, президентът съзнателно или тайно от самия себе си прави радикална услуга на ГЕРБ. ГЕРБ можеха да направят избори и през декември, за да избегнат пневматичния чук на икономиката, който ще ги премаже. Но на тях такова политическо мислене във времето не им е дадено, те мислят само, че о, ужас, ще дойдат другите, които ще делят 30-те милиарда евро.

Колкото по-късно е датата, толкова по-силно ще бъде влязла в силата си икономическата криза в България, казва политическият анализатор Валентин Вацев в интервю за Епицентър.бг.

ГЕРБ не може да бъде опозиция, защото там ще пламнат скандали и за шест месеца ГЕРБ ще отиде там, където е ОДС. Това са организации, които се правят, за да бъдат на власт, а не за да издържат морално и политически бремето на опозиционността. ГЕРБ е истинският наследник на БКП, но не от 40-те, а от 80-те години, когато комунистическата партия беше станала инертно тяло от хора, които държаха само на властта и на собствеността и се обиждаха от всякакви опити да им се говори за идеи. Аз отблизо познавам тези хора, израснах с тях, заявява Вацев.


На предстоящите парламентарни избори трябва да очакваме първо, мащабни фалшификации. Обществената подкрепа за ГЕРБ пада непрекъснато и съвсем скоро ще достигне критично ниски точки поради невъзможността на тази власт да спаси средната българска класа. Коронавирусът струва не само разрушени човешки животи, но и разрушени бизнеси. Българската средна класа в момента умира. Има разлика между това да знаеш, че бизнесът ти пращи и следващия етап, когато вече знаеш, че нямаш бизнес – когато знаеш, че си бил бизнесмен, че си ходел нагоре – надолу с ускорено дишане и със самочувствието на човек социално активен, а сега вече си никой. Тези хора се множат в геометрична прогресия в България днес.


Ковид кризата разрушава и носителите на труда, и носителите на капитала. Средната класа в момента се топи. Борисов ще се опита да се закрепи във властта след края на българската средна класа. Искам да го видя как ще стане това нещо, защото теорията не разрешава такива хитрости.


Средната класа подкрепяше Борисов, не едрият капитал. Едрият капитал и сега може да го подкрепя, но Борисов не зависи от благоразположението на стотина много заможни български семейства. Борисов зависи от благоразположението и доверието на обикновената българска средна класа, която в момента умира. В резултат той остава без социален референт.


Когато затихне ковид кризисът, ще започне политическият кризис, защото точно, когато ГЕРБ измислиха стратегии за следващите десетилетия, точно тогава става ясно, че нямат подкрепа. Тогава, разбира се, ще бъде и тържеството на манипулациите на изборите.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече