Business is booming.

Политологът Андрей Райчев с 99% сигурност за изборите: Позата на ГЕРБ ще бъде “ние всичко оправихме, сега управлявайте“

0

- Advertisement -

Управляващата коалиция най-вероятно ще се превърне в предизборна, нека си го кажем Ще се опитат да постигнат максималното и най-вероятно ще спечелят тези избори. През изтеклата година рейтингът на Борисов достигна 60% през април – това беше немислимо, победи президента. После се срина и през август изглеждаше, че Борисов е приключил. Те самите смятаха да слизат от власт. Оцеляха на косъм. Сега е постигната някаква средна стабилност. Имат всички реални шансове пак да са номер 1.

Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев.

Проблем според него е фактът, че в момента няма голяма партия у нас. Има малки и средни партии, които най-вероятно ще формират бъдещия парламент. ДПС обаче ще се превърне в незаобиколим фактор, смята Райчев.

Доган за пръв път няма вътрешна конкуренция. Турция престана да му създава проблеми. Всички партии се изредиха да го поздравяват. Ердоган не спомена името на Доган, но как да го направи, като той го нарича „диктатор“? Само „сатрап“ не му е казал… Ердоган направи ритуален поклон на свой враг. Ще се демонтира Местан. Турция ще подкрепи тези. Това означава, че ДПС може отново да се появи като силна партия. Ако пресече 400 хиляди гласа, това ще е друга ситуация и ще партията ще бъде близо до това да се превърне в незаобиколим фактор“, смята социологът.

Според социологът ще се стигне до вариант, в който няма да може да се направи стабилен кабинет и ще има договорка за къс мандат.

„99% съм сигурен, че позата на ГЕРБ ще бъде “ние всичко оправихме, сега управлявайте“, смята Райчев.

„Това ужасно лошо повлия, почти съсипа Борисов. Фактът, че някой въобще може да влезе в спалнята на премиера, показва, че държавата не е наред“, посочи Андрей Райчев по повод скандалите със записите и снимките от спалнята на премиера.

„Тази година беше най-изненадващата от 89-та насам. Тя така друсаше…“, посочи още социологът.

„Лешоядите по време на войната не забогатяват от трупове. Това са някакви дребни мародери. Светът губи страшно. Не сме стигнали до края на тази история и няма смисъл да гадаем за свят, който предстои“, допълни още той по повод пандемията.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече